Belangrijke kruisingen

De nazaten van Super Rossi en het Millennium koppel kunnen op alle afstanden prima uit de voeten. De vitesse vluchten zijn hier enkel ter voorbereiding op de dagfond, maar zelfs daar – waar de duiven nog op verduisterd zijn – ben ik al jaren bij de eerste kampioenen in de afdeling.

Jan Timmermans wist afgelopen jaar in Afdeling 11 drie overwinningen te behalen, ook werd er in totaal 8x top 10 NPO gewonnen. Dit terwijl hij zijn focus door allerlei omstandigheden niet volledig op de duiven kon vestigen.

Millennium’s Winner is één van die winnaars en won los vooruit de 1e NPO Châlons-en-Champagne tegen 6.221 duiven. Deze doffer bewijst dat de kruisingen Super Rossi x Millennium koppel super zijn. Zijn vader New Maxi (zoon Millennium koppel) gaf op twee jaar tijd de 1e, 2e, 6e en 9e NPO. Hij stond gekoppeld tegen een dochter van Super Rossi x Amazing Nugget (3e WHZB).

Millennium’s Winner is verhuisd naar het kweekhok waar hij zich verder kan ontplooien. Ons doel blijft namelijk om ieder jaar beter te presteren, zowel in Friesland als Noord-Brabant.