Bon en nieuwe producten

Ik schenk niet veel bonnen meer, maar aan IFC Hoogerheide heb ik er een geschonken voor een jonge duif onder de naam Timmermans-Theunis. Dit jong komt wel uit de ZLU-duiven. Hoewel ik daar dit jaar geen jongen uit kweek, laat ik Queen Agen een koppel grootbrengen. Eén van die jongen gaat naar een vriend in Italië en het andere jong is dus voor de bon die op TopPigeons staat.

Verder zijn twee van de drie nieuwe producten van onze zoon Jeffrey inmiddels gearriveerd.

Origanum Red

Origanum Red bevat oregano-olie, dat doe ik zelf al jaren dagelijks over het voer als voederolie. Oregano heeft tal van gezondheidsvoordelen, daarom ben ik er fan van. Het houdt het maag-darmstelsel gezond en zoals we weten is dat de plek in het duivenlichaam waar alle problemen ontstaan.

embregts-theunis-origanum-red

Prestavit

Het tweede product Prestavit bevat gevitamineerd eiwit waardoor de duiven razendsnel herstellen. In het vliegseizoen geef ik dit op de dag van thuiskomst en de dag erna. In de rest van het jaar (kweek, rui en winter) doe ik dit tweemaal per week over het voer omdat dit de algehele gezondheid ondersteunt.

embregts-theunis-prestavit

Octavit

Tegen het vliegseizoen komt nog Octavit en dat vind ik zelf een wonderproduct. Dit bevat octacosanol en dat vergroot op natuurlijke wijze de spierkracht en het uithoudingsvermogen. Hierdoor nemen de vliegprestaties aanzienlijk toe. Dat is de reden dat veel duursporters het ook gebruiken.

Ik ben zelf al jaren zeer succesvol met octacosanol en daar vertelde ik Bas Thiele over. Hij zei dat we een nog beter product konden maken door daar direct opneembare vitaminen aan toe te voegen. Zo gezegd, zo gedaan. Octavit geef ik alleen in het vliegseizoen op de laatste twee dagen voor het inmanden om de duiven kogelrond te laten vertrekken.

Gebruik

De bijproducten (Champions Mineralenmix, Origanum Red, Prestavit en Octavit) doe ik over het voer en geef ik alleen tijdens de eerste (of enige) voerbeurt van de dag. Vanaf dat er jongen in de schaal liggen stap ik over van één op tweemaal daags voeren en dan krijgen ze dus ’s avonds nog een keer voer zonder iets erover.

Ook bij de jonge duiven van Jan in Friesland zijn deze producten afgelopen jaar naar volle tevredenheid getest.

Bestellen

De eerste oplage is beperkt en daarom zijn de Origanum Red en Prestavit de eerste weken alleen via onze zoon verkrijgbaar. Bestellen kan door dit bestelformulier in te vullen of een mailtje te sturen naar orders@embregts-theunis.com. Jeffrey stuurt de producten vervolgens na betaling naar je op.