Feest

Nog enkele dagen en we gaan december in. Normaliter een feestmaand met Sinterklaas, kerst en verjaardagen, maar niets lijkt erop dat het een feestmaand wordt zoals vroeger. We hebben een zwarte pietendiscussie die al in september op gang komt, een vuurwerkverbod op oudjaar, gesloten restaurants met kerst… In wat voor nachtmerrie zijn we eigenlijk beland, vraag ik mezelf wel eens af.

Wat dat betreft mogen we van geluk spreken dat we duiven hebben, een hobby aan huis waar we alle dagen van kunnen genieten en die tevens ontspannend werkt.

Het kweekseizoen is zonder problemen begonnen. Alles is goed gepaard, zelfs de zomerjong duivinnen. Het weer zit natuurlijk mee, koude nachten zijn beter dan hele dagen regen. Bijna alle duiven zitten in overdekte volières, wat voor mij en de duiven beter is. Stof is immers voor niets of niemand goed.

De kweek- en vliegduiven zitten hier ver uit elkaar, een gesloten systeem. De kwekers krijgen op een luisdruppel en geeltablet na een jaar lang geen medicatie. Ze komen ook niet met andere duiven in contact, wat de vliegers in het seizoen wel wekelijks doen.

Voor de rest is het rustig in duivenland; geen prijsuitreikingen, reporters of wat dan ook en dat is voor mij ook wel prima. Het is natuurlijk mooi dat we kampioenschappen kunnen winnen, maar ik ben nu eenmaal geen sociaal dier dat van al die aandacht of feestavonden houdt.

Maandagavond loopt de verkoop op Doevepeet af voor de rolstoelbus voor Nanne. Er staan bijna 200 bonnen op van goede liefhebbers die dit goede doel steunen. Een mooi moment dus om dit jaar met een goede daad af te sluiten.