Extreem goede duiven

Het nieuwe kweekseizoen start hier volgend weekend en ook ditmaal hoop ik enkele extreem goede duiven te kweken. Ik weet niet of dat lukt, want daarvoor moet alles meezitten.

In 2017 kweekte ik de ene na de andere topper met als uitschieter Olympic Millennium. Als jong werd zij beste duif PIPA Rankings en als jaarling 2e beste Asduif PIPA Rankings, waardoor ze ook 2e Olympiade en 3e nationaal Asduif werd.

Olympic Millennium kon alleen kopvliegen en was niet tevreden met prijzen buiten de eerste tien. Ze heeft inmiddels al goede kinderen en kleinkinderen op de wereld gebracht, waaronder de 11e nationaal Asduif jong dit jaar.

Dan is er nog de geweldenaar Lichte Super Rossi. Hij won 3x teletekst en werd 8e nationaal Asduif allround bij de Allerbeste. Inmiddels is hij vader van diverse 1e prijswinnaars plus een teletekstwinnaar, terwijl hij pas één jaar op het kweekhok zit. Golden Ace (volle zus van Lichte Super Rossi) won 3x de 1e in het Rayon en is inmiddels moeder van de 1e Asduif Fondspiegel en de 4e, 11e en 17e Asduif WHZB.

Super Daisy won een 1e NPO van een zware Argenton en heeft ook al twee teletekstvliegers gegeven. National Rossi won de 1e NPO Gien en werd dit jaar vader van de 11e nationaal Asduif. Athena’s Rossi is ook hard op weg een kweektopper te worden, zij werd zelf 1e provinciaal Asduif en heeft inmiddels meerdere 1e prijswinnaars op de wereld gebracht en dit jaar een teletekstvlieger.

Dan is er nog Avatar, die als ei naar Jan is gegaan. Daar won hij de 1e NPO voordat hij terug naar mij kwam. Inmiddels heeft Avatar enkele 1e prijswinnaars en drie teletekstvliegers gegeven. Last but not least Dragon Girl. Zij wist 11x een 1e prijs te behalen in diverse competities, waaronder 4x in het Rayon en 3x op teletekst op de dagfond. Dragon Girl is al moeder van diverse 1e prijswinnaars en grootmoeder van de 2e provinciaal Asduif, maar verhuist nu pas voor het eerst naar het kweekhok.

Al deze duiven hebben een voetring van 2017 aan en toch denk ik dat de duivenlichting van 2020 beter kan worden. Althans, dat hoop ik als de voortekenen niet liegen. Dus als men met mij over vorm praat zeg ik: “geef mij maar kwaliteit, dan komt vorm vanzelf.” Dat niet alle goede vliegduiven goed kweken staat vast, maar als ze goede genen hebben komt het er vaak wel uit. Vandaar dat ik zuinig ben op topduiven.