Vrienden of bekenden

Ik schreef al eens dat je niet zonder betrouwbare vrienden kunt in de duivensport. Vrienden waarmee je iets kan uitwisselen zonder financiële belangen. Ik ruil wel eens duiven of geef er een weg, maar alleen duiven waar ik vertrouwen in heb want ik haal er voldoening uit als de ander ermee slaagt.

Van sommige mensen kun je geen duivenmelker maken, al wil je dat nog zo graag. Zij weten het zelf beter en nemen niets van je aan. Maar goed, ik heb altijd respect voor iedereen, of hij nu goed of slecht speelt. Mensen die me beschadigen is overigens vaak voor het leven.

In het vliegseizoen spreek ik wekelijks topmelkers en zo wisselen we tips uit, al heb ik snel door of dat eenrichtingsverkeer is of niet. Dat geldt zeker wanneer ik met iemand ruil. Ik geef iets uit mijn beste duiven weg en hoop daarvoor iets uit hun beste duiven terug te krijgen.

Ik ben absoluut niet te beroerd om duiven van iemand anders waarmee ik ben geslaagd, te vernoemen. Ik zal daarnaast nooit een gekregen of geruilde duif te koop aanbieden, want die duif geef ik netjes terug of ik verwijder hem. Met Peter Colijn doe ik dat ook zo. Hij brengt de ringen terug van duiven waar hij niet mee slaagt, het zijn immers niet allemaal goede.

Peter heeft trouwens een verkoop lopen op P-Bay die volgende week afloopt. Voor wie versterking zoekt; dit hok is aan een mooie opmars bezig en zal zeker niet verzwakken nu ook Mike Ganus terug is op het oude nest. Mocht ik er wat kopen, dan zou dat koop #7 of #14 zijn.

De verkoop op Doevepeet loopt ook volgend weekend af. Er staan mooie bonnen tussen en ik hoop dat ze zoveel mogelijk zullen opbrengen. Zo’n rolstoelbus kan al snel €40.000,- kosten zag ik. Er zijn in de duivensport gelukkig veel mensen met het hart op de juiste plaats, dus ik verwacht dat het nog wel op zal lopen de laatste dag.

Zelf zal ik ook zeker een bon zien te bemachtigen, al is het maar om het goede doel te steunen. Bij sommige lijkt alles tegen te zitten in het leven en ondanks dat zijn ze met weinig tevreden. Bij andere zit alles mee en toch hebben ze nooit genoeg.