Nationale Asduiven

Dat de koppelingen van de nazaten van Super Rossi met die van het Millennium koppel zo goed zouden uitpakken, had ik niet verwacht.

De vader van de 11e nationaal Asduif jong is National Rossi (kleinzoon Super Rossi). National Rossi won onder andere de 1e NPO Gien. De moeder is Olympic Millennium (1e + 2e Asduif PIPA Rankings en 2e Olympiade duif) en ook zij bewijst haar kweekkwaliteiten. De 3e Asduif bij de jaarlingen is ook een dochter van haar. Bij de jonge duiven speelde hier een kleinzoon op teletekst van Châteaudun, maar ook bij Willem de Bruijn won een kleinkind teletekst van Fontenay.

Dan nog het Golden Pair, bestaande uit een zoon van het Millennium koppel (broer van Avatar (1e NPO) en Olympic Millennium) en Golden Ace (dochter Super Rossi). Golden Ace won tweemaal de 1e en eenmaal de 2e tegen gemiddeld 5.500 duiven. Het Golden Pair zijn inmiddels ouders van:

 1. Super Ace
 • 1e national Ace Fondspiegel
 • 4e national Ace pigeon
 • 5e national Ace WHZB
 • 2e NPO Arlon against 3.667 pigeons (after a loftmate)
 • 10e NPO Rethel against 7.144 pigeons (Sector 4)

 

 1. Millennium Ace
 • 11e Ace WHZB
 • 3e provincial Ace Friesland ‘96
 • 9e national Ace pigeon
 • 12e NPO Chalon against 3.122 pigeons
 • 20e Chimay against 1.538 pigeons
 • 39e NPO Rethel against 3.050 pigeons

 

 1. Miss Golden Eye
 • 1e general Ace
 • 3e provincial Ace long distance
 • 7e provincial Niergnies against 19.539 pigeons
 • 17e national Ace WHZB allround
 • 27e provincial Niergnies against 8.267 pigeons
 • 53e NPO Issoudun against 7.612 pigeons
 • 65e NPO Montluçon against 5.046 pigeons
 • 83e NPO Issoudun against 4.110 pigeons
 • 74e NPO Morlincourt against 6.768 pigeons
 • 75e national Ace WHZB long distance

 

Bonnenverkoop

De bonnenverkoop op https://www.doevepeet.nl/ voor de rolstoelbus voor Nanne begint te lopen. Hier staat een bon van mij tussen die aardig oploopt, vandaar dat ik ook twee koppels eitjes ga schenken van de kwekers, af te halen rond april. Het is voor een goed doel en ik hoop dat de bonnen van de overige liefhebbers ook goed zullen opdoen.