Morlincourt, one to go

De voorlaatste vlucht van 2020 eindigde hier met 1-2-3-4-6-9-10-11-12-13-16-18-19-23-24-26-27-28-42-43-49 enz. tegen 1.247 duiven. Er komt meer zicht op de selectie, dus had ik de in mijn ogen betere duiven ingegeven in de klok.

De 1e komt uit een zoon van het Millennium koppel x Rossi’s Warior (kleindochter Super Rossi). Rossi’s Warior won in Friesland de 1e Sens 2.244d, 1e Bourges 1.476d, 7e NPO Sens 6.252d en werd 3e provinciaal Asduif dagfond.

De 2e komt uit Fast Rocket x dochter 1e NPO Argenton Scheele en de 3e uit een zoon van Super Rossi x de Looyschelder duivin (zus 1e WHZB). De 4e en tevens eerst getekende komt uit het Millennium koppel en is een hele goede, want won eerder al de 1e.

De 5e komt ook uit het Millennium koppel en won vorige week teletekst. De 6e komt uit de samenkweek Murphy’s Law van Willem de Bruijn en Olympic Millennium x Athena’s Rossi (Super Rossi x Sun Colijn-Fox).

De 7e komt uit een zoon van het Millennium koppel x Golden Ace (dochter Super Rossi). Zij zijn ook ouders van de twee nationale Asduiven 008 en 009 bij Jan. Ook mijn twee beste oude duivinnen dit jaar komen uit dit koppel.

De 8e komt uit een zoon van Uranus van Willem de Bruijn x dochter Super Rossi. Ook dit is een topper, niet gepaard, ze stond derde getekende. De 9e komt ook uit de samenkweek Murphy’s Law van De Bruijn en Olympic Millennium x Athena’s Rossi en is dus een broer van nummer #6.

De 10e komt uit een zoon van Super Rossi x Miss Millennium (dochter Millennium koppel). Miss Millennium werd eerder dit jaar ook moeder van de 1e NPO La Souterraine en is 3e Asduif Brabant 2000 dagfond. Tenslotte de 11e en tevens tweede getekende, die komt uit Warior (2e nationaal Asduif) x Millennium (dochter Millennium koppel en teletekstwinnaar).

Het is dus duidelijk te zien dat goede altijd uit goede komen, vandaar dat we zuinig zijn op de echte toppers en dat deze duiven volgend jaar het kweekhok gaan versterken:

  • De 1e NPO Châlons-en-Champagne.
  • De 1e NPO La Souterraine.
  • Millennium Ace 009 (won 11e WHZB, 3e provinciaal Asduif en 9e nationaal Asduif).
  • Rocket’s Millennium (won 2e nationaal Asduif, 3e NPO Arlon en 13e WHZB).
  • Dragon Girl (3x teletekst en 3x de 1e in het Rayon).