Avatar-NL17-1371054

Een mooie afsluiter

De duiven van Châteaudun kwamen super; de eerste twaalf in het Rayon kwam niet eerder voor. In 2011 won ik eens de eerste tien, maar dit is een nieuw record.

Van Sens verwachtte ik vorige week meer omdat de duiven beter waren. Toch viel dat resultaat tegen, vermoedelijk omdat ze na de lossing in een buienlijn zaten. Dit weekend wist ik dus niet wat ik kon verwachten. Ze waren minder dan de week ervoor, maar zijn in de mand dus goed opgelopen.

Afgelopen week heb ik een mestonderzoek laten doen naar eventuele mandbesmettingen zoals coccidiose of wormen, maar men kon niets vinden. Overal afblijven is dan het beste medicijn.

De eerste twaalf duiven kwamen zo goed als gelijk, maar er kan er maar één de 1e zijn, en dat was een kind van Avatar (1e NPO winnaar en zoon van het Millennium koppel x zus Super Daisy (dochter Super Rossi)).

De 2e komt uit een zoon van 13 van Herman Bevers x dochter Super Rossi. De 3e komt uit een zoon van Sonny x Cher Gebr. Scheele gekoppeld aan Super Daisy (1e NPO Argenton en dochter van Super Rossi). De 4e komt uit Warior (2e nationaal Asduif) x dochter Millennium koppel (zij won zelf ook teletekst) en de 5e uit het Millennium koppel.

De 6e komt uit Lichte Super Rossi (zoon Super Rossi) x samenkweek Willem de Bruijn uit Murphy’s Law x Olympic Millennium. Een jong uit diezelfde samenkweek won gisteren bij Willem ook teletekst. De 7e komt uit Blue King (3e nationaal Orléans) x New Goldstar (1e NPO Fontenay).

De 8e komt uit een zoon van het Millennium koppel x Golden Ace (dochter Super Rossi). Zij zijn ook ouders van de twee nationale Asduiven 008 en 009 bij Jan. De 9e komt uit National Jelle van Jelle Roziers (1e x 2e nationaal Asduif KBDB) x dochter Millennium koppel.

De 10e komt uit een zoon van Super Rossi x de Looyschelder duivin en de 11e uit een doffer van Verkerk x dochter Super Rossi (zus Super Daisy). De 12e komt uit Lichte Super Rossi x samenkweek Willem de Bruijn.

Morgen meer over de topresultaten van Jan Timmermans die zowel op de natour- als jonge duivenvlucht de 1e wegkaapte in Friesland.