Nog enkele wedstrijden

Het aantal vluchten neemt in rap tempo af. Hier nog één jonge duivenvlucht en drie natourvluchten. De jonge duiven hebben dan 10x in de mand gezeten. Vanwege een jaar met veelal W/ZW wind is het moeilijk selecteren, maar alles aanhouden gaat ook niet.

Nu ken ik mijn duiven goed en zie ik vrij snel waar wel of geen toekomstperspectief in zit. Als ik moet selecteren middels de 1:100 regel zoals ik altijd doe, dan hoef ik er niet veel door te houden. Dit jaar waren het alle weken andere voorop.

Zo zal ik best duiven verwijderen die een 1e hebben gewonnen en duiven aanhouden die niet één fatsoenlijke prijs hebben binnengesleept. Ze moeten me aanstaan en ik moet erin vertrouwen dat het een goede kan worden.

Zo was ik 30 jaar geleden voor het eerst bij van Hove-Uytterhoeven, toen ook met een wisselvallig seizoen wat weer betreft. Gust vertelde me dat hij alle jonge duiven aanhield dat jaar. Selecteren op de uitslag ging gewoon niet.

Alles aanhouden is hier nu geen optie, ik ben klaar met timmeren en er komt geen bak meer bij. Er zullen oude duiven vervroegd naar de kweek gaan of verhuizen. Ik geef een jaarling altijd voorrang als ik daar wat in zie.