Sens viel niet mee

Sens was hier niet best, de duiven zagen er beter uit dan hun geleverde prestaties. In de vereniging en het samenspel moest ik genoegen nemen met de 2e en 3e plaats. In het NPO concours werden we overrompeld door de oostelijk gelegen hokken.

De vlucht lag zo oostelijk als maar zijn kan. Met een overwegend westenwind zijn Rayon 1 en 2 dan kansloos. Waar men vroeger vaak uit de westenlijn speelde, zoeken ze nu steeds vaker de oostenlijn op met de steeds maar toenemende westenwind.

Als ik in de vliegcommissie zat, zou ik de eerste vluchten van het seizoen meer in de oostenlijn leggen, want in april/mei is het vaak oostenwind. Daarna is het beter om van de westenlijn te spelen, of anders om en om. Liefhebbers in Rayon 1 zullen dan meer plezier beleven aan hun spel dan de laatste jaren.

Afdeling 10 en 11 losten ruim 40.000 duiven op een vlucht van amper 140 km, geheel in de oostenlijn Venlo. In Afdeling 10 gingen ze lichten toen de eerste duiven in Afdeling 11 arriveerden. Over waanzin gesproken. Als ze Brabant gelijk lossen met Limburg bij een westenwind uit de oostenlijn hebben wij hetzelfde probleem.

Terug naar de realiteit

Hier dus 2-3-8-9-12 tegen 1.098 duiven. In het Rayon 4-5-10-11-17 tegen 3.917 duiven. Mijn eerste duif komt uit een zoon van Millennium koppel x dochter Super Rossi, de tweede uit een zoon van Super Rossi x de Looyschelder duivin. De 3e komt uit Warior (3e nationaal Asduif) x dochter Millennium koppel. De 4e komt uit het Millennium koppel en de 5e uit National Rossi x Olympic Millennium.

De 1e in het Rayon van Frans Damen en de 3e in het Rayon van de Gebr. Maas zijn beide gekweekt uit een Embregts-Theunis duif. Jan Timmermans won in Friesland tegen 18.965 duiven de 5e en 9e.