Nog enkele weken spel

Dit bewogen seizoen loopt op zijn einde. We mogen hier niet mopperen als je ziet dat ze in afdelingen als Friesland ’96 een vlucht van ver boven de 400 km niet eens meetellen voor het jonge duivenkampioenschap. Daar word je dit jaar jonge duivenkampioen met vluchten om het dorp en met alle weken een slecht verloop.

Als ze de laatste vlucht gezien hebben, twijfelt niemand eraan dat de familie Eijerkamp er dit jaar met de titel Beste Liefhebber van Nederland vandoor gaat. Zij namen bijna de gehele top 10 NPO in beslag. Dit jaar alleen al wonnen zij meer NPO concoursen dan de meeste in hun gehele loopbaan.

Evert Jan vertelde me steeds meer in kwaliteit te geloven in plaats van kwantiteit en gelijk heeft hij. Tal van andere hokken zijn door commercie meer duiven gaan houden met steeds slechter wordende resultaten.

Hier zijn de ringen voor 2021 besteld en er worden er minder geringd dan dit jaar. Door de één voor één lossingen heb ik bijna geen duiven verspeeld, de meeste heb ik zelf uitgeselecteerd. Normaal is het 100 kweken en met 50 vliegen, maar dit jaar viel dat alles mee. Kortom, voor komend jaar ga ik er dus wat minder kweken.