Het begint erop te lijken

De jonge duiven worden langzaamaan beter. Vanaf nu probeer ik wekelijks de training op te voeren en de voeding vetter te maken. Ook wordt dat waar ik geen heil meer in zie, uitgeselecteerd.

Voor NPO kwam ik te kort, ik begon daar met 12-16-17-19-36-37-40 enz. tegen 12.400d. Dit was te verwachten, mijn duiven houden nu eenmaal van zwaardere vluchten, dan maakt de afstand niets uit. In het samenspel begon ik met 1-2-3-4-6-7-8-9-11-14 enz. tegen 1.376d. De eerste duiven:

  • Mijn 1e is een zoon van Olympic Millennium x dochter Super Rossi.
  • Mijn 2e is een zoon van Millennium koppel x dochter Super Rossi.
  • Mijn 3e is een zoon van Millennium koppel x dochter Super Rossi (broer van nationale Asduiven 008 en 009 bij Jan. Een volle zus won hier de 1e op de nalijn en is dit jaar mijn beste jaarling).
  • Mijn 4e komt uit Warior (3e nationaal Asduif) x dochter Millennium.
  • Mijn 5e komt uit Fast Rocket x dochter Argenton Scheele.
  • Mijn 6e komt uit zoon Millennium koppel x dochter Super Rossi.
  • Mijn 7e komt uit Super Boy x zus Millennium.
  • Mijn 8e komt uit zoon Rocketeer x zus Miss Goldnugget.

 

Friesland

Jan zit in Friesland gunstiger met W of ZW dus werden daar wel twee duiven op teletekst gespeeld: 9e en 10e tegen 10.530 duiven, ook al zit de schwung er daar totaal niet op. De 9e teletekstduif komt uit een zoon van Super Rossi x dochter Millennium koppel. Op de laatste dagfondvlucht won Jan teletekst met ook een kind uit deze duivin.

Jan’s tweede duif, de 10e op teletekst, is hier gekweekt en is een dochter van National Jelle van Jelle Roziers (uit de 1e nationaal Asduif KBDB Seven Junior x 2e nationaal Asduif KBDB New Queen L) x dochter Millennium koppel. Dit jaar dus 3x teletekst in Friesland, allen uit een kind van het Millennium koppel.

Ik heb sinds vorig jaar niet één kind meer uit het Millennium koppel weggedaan. Alle zomerjongen zijn naar de kweek gegaan. Vooralsnog een gouden zet, ook de doorkweek is super. Dat het niet allemaal goede zijn is logisch, maar de meeste wel. Dit jaar heb ik een kind ervan geschonken aan Bas Verkerk, maar dat was de enige die wegging uit het Millennium koppel.

Felicitaties

Mijn felicitaties ook aan Berry van de Brand die in Oost-Brabant teletekst wint van Orléans met een kleinkind van Young Witbuik. John van Dongen pakte ze ook weer super, maar ook voor hem geldt: tegen de wind valt niet te vechten op de NPO concoursen.