Het weer

Sommige Belgen zijn gefrustreerd dat al op dinsdag besloten werd om af te gelasten. Kijk, je bent een meestervoorspeller als je op dinsdag het weer van het weekend kunt voorspellen tegenwoordig. Hier zou het afgelopen nacht stormen. Alles wat los zat, moest naar binnen. Nou, het zal best ergens gewaaid hebben, maar hier niet.

Ik kom dan weer terug op mijn ervaring uit de aardbeientijd. De derde week van juli en de eerste twee weken van augustus zijn altijd bloedheet, daarna valt er veel regen en is het wisselvallig. In september worden de weersomstandigheden vaak weer wat beter.

Als we dus nog later met de jonge duiven starten, kunnen we dit spel beter schrappen. Ik blijf erbij: start 23 juni met een uitloop naar eind september. Van eind juli tot half augustus kunnen we inspelen op de weersomstandigheden zonder dat de jonge duiven een gebrek hebben aan ervaring.

De tot de langste dag verduisterde duiven beginnen nergens pluimen te laten vallen voor oktober. De goede spelers weten dat, de mensen aan de bestuurstafel zonder duiven daarentegen niet.