Millennium-NL15-3535059

Super afsluiter

De 1e, 7e en 8e NPO La Souterraine is een mooie afsluiter van een bewogen oude duivenjaar.

De 1e NPO komt uit Young Witbuik (vader van Miss Goldnugget) x een volle zus van Olympic Millennium. De 7e NPO komt uit een zoon van Blue Rocket x Miss Goldnugget (moeder van Super Rossi) x Sun van Peter Colijn & Peter Fox. De 8e NPO is een topper met haar tweede teletekstvermelding en komt uit dezelfde vader als de 7e NPO. Haar moeder is Millennium (moeder van Olympic Millennium).

Jan won in Friesland de 4e NPO Châteaudun. De moeder is de nestligger van de moeder van mijn 1e NPO, dus een volle zus van Olympic Millennium uit Millennium. G.J. Beute won daar overigens de 1e NPO en is daarmee aan een topseizoen bezig.

Millennium heeft dus een groot aandeel in de vier teletekstwinnaars. Ze is moeder van de 8e NPO, halfzus van de vader van de 7e NPO en oma van de 1e NPO bij mij en de 4e NPO bij Jan.

Jan Hooymans won de 1e en 8e NPO Châteaudun in Afdeling 7, ook bij de wereldtopper in Kerkdriel krijgen alle duiven Championsmix, NPO-mix en Champions Mineralenmix.

Jonge duiven

Bij de jonge duiven dus alweer de 1e in het samenspel en de 8e in Brabant 2000. Dit is een zoon van Dragon Rossi (Lichte Super Rossi x Dragon Star, beide driemaal teletekst). Deze doffer won al drie keer de 1e. Zijn moeder is Esmee, zij won vorig jaar teletekst van Vierzon en is een samenkweek tussen mij en Jouke Elzinga.