Nogmaals Agen

De duiven van Agen zijn zoals gezegd gekweekt uit late jongen van het jaar ervoor. Ze zijn in het najaar zonder op te leren gelijk op 143 km gezet, vervolgens 248 km en toen 298 km (op de twee jongen uit de Barcelona van Ben na).

In hun gehele leven hebben ze alleen de noodzakelijke entingen gehad. Ze zitten in een open hok waarvan de voorzijde uit gaas bestaat. Daarbij heb ik de duiven die niet fris waren gewoon uitgeselecteerd. Dit jaar zijn ze overigens altijd mee geweest.

Twee weken voor Agen hebben ze een luisdruppel en BelgaMagix gehad. Twee dagen voor inmanden heb ik een Belga Recharge pil en Beute Powerpill opgestoken. De laatste week voor inmanden gaf ik ca. 75% NPO-mix en 25% Championsmix met alle dagen Champions Mineralenmix en that’s it.

Natuurlijk hebben wij aandacht in hun ouders gestoken door vier jongen uit Angelique te kopen met meerdere malen teletekst en top 25 Barcelona. Tevens werd ze 9e nationaal Asduif. Verder werden er drie gehaald uit de 7e internationaal Asduif. Beide duiven komen van Comb. de Pijper uit Hoeven.

Bij Rien van Beers werden vier jongen en een volle zus uit zijn 1e Olympiade duif marathon gehaald. Van Frans Belleter werd er één gekocht van de 2e Olympiade duif marathon. Deze zijn naar het kweekhok gegaan. Er werden ook nog twee jongen uit de 1e nationaal Cahors gehaald en bij Ben de Keijzer twee uit de 6e nationaal Barcelona. Deze zitten op het vlieghok.

Nu lopen er 22 jongen uit de nog acht aanwezige kweekkoppels. De jongen gaan alle programmavluchten mee. Na de laatste jonge duivenvlucht kijk ik wat er nog zit en dan worden de kweekkoppels geselecteerd. Het moet met goede duiven gebeuren en de 21e nationaal bij de jaarlingen is alvast een mooie opsteker.

Nu is de voorbereiding gestart voor Issoudun aankomend weekend en over twee weken wil ik mezelf nog inzetten voor de laatste dagfondvlucht en Narbonne. Daarna gaan alle pijlen op de jonge duiven voor de NPO-vluchten.