Het lijkt te gaan lukken

Aan huis trainen lukte niet vandaag vanwege de regen. Als ik op donderdag moet inkorven heb ik normaal geen duiven los die dag. Het weer blijft wisselvallig maar zaterdag lijkt het te kunnen als ze vroeg lossen. Vandaag moesten de duiven weer opgegeven worden, ik heb daar een hekel aan omdat ik normaal tijdens het inkorven pas kijk wie er mee gaat.

De duiven zien er goed uit en de uitval moet het weer maar goed maken. Vorige week is gebleken dat hier met een harde ZW wind vroeg gedraaid kan worden (mijn buurman won immers de 1e provinciaal). Dat er wel een buienlijn aan te pas moet komen die de duiven opsplitst, is een feit.

De jonge duiven zitten er goed bij. Het opleren gaat goed met weinig verliezen. De duiven die weg zijn heb ik voornamelijk zelf uitgeselecteerd. Er mag niets aan mankeren. Het is al moeilijk om met een perfecte duif te presteren, laat staan met een gebrekkige. De jonge duiven krijgen net als de oude dagelijks Champions Mineralenmix waaraan ik in het begin van de week Mariën’s poeder en wat Roosvicee plak.

Op 25 juli staat de eerste wedvlucht op het programma en dan gaan ze ook pas voor het eerst de wedstrijdmand in. Meestal kost dat 10-15% jongen, maar dat neem ik voor lief. Trainingsvluchten zijn niet aan mij besteed. Alleen maar moeite wat uiteindelijk niets oplevert. Daarbij kan ik ze voor dat vrachtgeld best zelf wegbrengen met als bijkomend voordeel dat ik dan zelf bepaal wanneer ik ze los.