Vliegprogramma

Beste Peter,

Hierbij wil ik je verzoeken om het volgende op jouw blog te plaatsen:

Aan alle leden en verenigingen van Brabant 2000,

Zoals jullie op de site van Brabant 2000 hebben kunnen zien heeft de vliegprogramma commissie van Brabant 2000 formeel bezwaar aangetekend tegen het besluit van het afdelingsbestuur om het voorstel van de vliegprogramma commissie zonder enige vorm van overleg volledig naast zich neer te leggen.

Het bestuur van Brabant 2000 verschuilt zich achter het NPO bestuur en de andere afdelingen maar dat is volledig ongefundeerd.

* Het NPO bestuur heeft duidelijk aangegeven dat buiten de door de NPO aangewezen vluchten de afdelingen volledig vrij zijn om meer vluchten te programmeren.
* Er wordt gewezen naar andere afdelingen maar Afdeling 3 heeft de eerste wedvlucht met jongen al op 12 juli en Afdeling 1 heeft de eerste wedvlucht op 18 juli en ons afdelingsbestuur vindt het nu ineens zonder enige logische reden nodig om de eerste wedvlucht op 18 juli te vervangen door een trainingsvlucht????

Meerdere hele grote kampioenen hebben de afgelopen jaren hun jongen alleen meegegeven op de natour met enorme verliezen van hun jaarlingen als gevolg en zijn daar allemaal van teruggekomen en hebben hun mening volledig bijgesteld.
Jonge duiven moeten enkele keren 2 nachten mand hebben met een afstand van min. 400 km om voldoende ervaring op te doen, dit is in het belang van de duiven en de liefhebbers zelf. De liefhebbers moeten daarom de mogelijkheid geboden worden om hun jonge duiven gedegen op te leiden. Uiteraard kunnen de liefhebbers die dat niet willen kiezen voor de natour.

De vliegprogramma commissie heeft daarom weloverwogen gekozen voor een start op 18 juli met een heel geleidelijk oplopend programma zodat de liefhebbers indien nodig 1 of meerdere vluchten kunnen overslaan met aan het eind enkele mooie NPO vluchten met 2 nachten mand en voldoende afstand. Dit is volledig in het belang van de duiven en biedt de liefhebbers tevens een mooi wedvluchtprogramma.

Gelukkig hebben inmiddels heel veel verenigingen ook formeel bezwaar aangetekend bij het bestuur van Brabant 2000 en we roepen hierbij alle verenigingen op ook bezwaar aan te tekenen. Alleen op deze manier kunnen we bij het bestuur van Brabant 2000 afdwingen dat ze het vliegprogramma herzien conform het voorstel van de vliegprogramma commissie.

Het bestuur van Brabant 2000 zit er voor en namens de leden en als we ons verenigen kunnen we dit afdwingen, dit is ons namelijk enkele jaren geleden ook gelukt.

Dus (bestuurs)leden van alle verenigingen van Brabant 2000 kom in beweging en stuur een formeel bezwaar namens jullie vereniging naar het bestuur van Brabant 2000.

Alvast bedankt!!!

Groeten,
Marc Palinckx