Dragon-Girl-NL17-3714981

Dat viel best mee

Het was een goede wedvlucht dit weekend. Op alle Rayons in Brabant 2000 viel er wel een vroege duif. Hier was Super Girl (kleindochter Super Rossi) als eerste thuis, zij heeft vorig jaar al eens de 1e en 3e in Brabant 2000 gewonnen.

Toch werd Super Girl door haar getreuzel met één seconde geklopt door Dragon Girl, ook een goede. Dragon Girl heeft al twee keer de 1e gewonnen van Orléans en La Souterraine in het Rayon en was al eens 2e Gouden Crack FZN. Dragon Girl komt uit Fast Rocket x Dragon Star, beide top 10 NPO-winnaars op de dagfond.

Mijn 3e duif en 1e getekende was Olympic Nugget, die komt uit Super Rossi x Olympic Millennium. Mijn 4e was Bingo, die heeft al meerdere keren de 1e gewonnen. Duif #5 en #6 zijn broer en zus uit Mister Gold x Super Daisy (die won 1e NPO Argenton en komt ook uit Super Rossi). Duif #7 is de nestzus van duif #2, ook zij won vorig jaar drie keer 1:100.

Brabant 2000

Op de website van Brabant 2000 stond een verhaal van Ton de Rooij. Brabant 2000 verschuilt zich achter het NPO bestuur. Jammer van Ton, die zelf ook aardig met duiven speelt, maar kennelijk niet verder dan 300 km wil gaan.

Het gaat mij niet zozeer om de einddatum maar om het feit dat ze twee NPO-vluchten eraf halen boven de 400 km buiten de rest van de vliegcommissie om, terwijl de meerderheid van alle afdelingen hun leden een jonge duivenvlucht boven de 400 km gunt.

Een juiste opmerking van één van de beste spelers van Nederland was dat het bestuur van Brabant 2000 het mooiste vliegprogramma van Nederland binnen een week veranderde naar het slechtste programma van Nederland.

Meerdere tophokken heb ik inmiddels gesproken en zij zijn verbijsterd dat wij niet boven de 400 km spelen met de jonge duiven. Allemaal zijn zij het met me eens dat we volgend jaar een ploeg jaarlingen hebben zonder ervaring voor de dagfond.

Het bestuur van Brabant 2000 moet zich toch achter de oren krabben. Organisatorisch hebben ze het goed voor elkaar, maar met de meerderheid van de leden meedenken doen ze niet. Ik ben er inmiddels achter dat niet iedereen in het bestuur het met de voorzitter eens is, maar niemand durft hem tegen te spreken. Een motie van wantrouwen is inmiddels dan ook wel op zijn plaats, denk ik.