Falend beleid

Hallo Peter,

Als bekende en veel gelezen blog schrijver en tevens lid van Brabant 2000 en voorvechter van het spel met de jonge duiven zou ik je willen vragen deze mail te plaatsen op jouw blog zodat alle leden van Brabant 2000 geïnformeerd worden over de volledig onacceptabele werkwijze van het Bestuur van Brabant 2000 en voorzitter Wim Jongh in het bijzonder.

Ik wil me even voorstellen, mijn naam is Marc Palinckx en ik ben lid van de vliegprogramma commissie van Brabant 2000 en tevens voorzitter van de Sectie Jonge Duiven en gepassioneerd liefhebber die uitsluitend met jonge duiven vliegt.

De vliegprogramma commissie van Brabant 2000 bestaat uit een geweldig uitgebalanceerde groep van 10 liefhebbers uit alle 4 de rayons. Er zitten kampioenen en liefhebbers in van alle spelsoorten en maar liefst 4 bestuursleden van de landelijke secties dagfond, marathon, jonge duiven en platform transport. Voor een zo breed mogelijk draagvlak met de leden en ook het bestuur van de afdeling neemt voorzitter Wim Jongh sinds enkele maanden ook zitting in deze vliegprogramma commissie als toehoorder en is bij het laatste overleg aanwezig geweest en krijgt ook alle email communicatie van de vliegprogramma commissie.

Vanwege de bijzondere omstandigheden door het Covid-19 virus hebben we de afgelopen weken als vliegprogramma commissie met man en macht geprobeerd een zo goed mogelijk opgebouwd en onderbouwd vliegprogramma op te stellen voor de rest van het seizoen en hebben we op 7 juni aan het bestuur van Brabant 2000 een voorstel gestuurd.

Voor de jonge duiven bestond ons voorstel uit de volgende trainingen en vluchten. We hebben met een aantal aspecten rekening gehouden vanwege o.a. het oude duivenprogramma en dat is later beginnen en ook iets langer doorgaan zodat we toch een geleidelijke opbouw van het programma hebben zoals afgelopen winter besloten tijdens de ALV NPO en op het eind toch enkele mooie NPO vluchten kunnen vliegen zodat de jonge duiven voldoende ervaring op kunnen doen en we de leden een mooi vliegprogramma kunnen bieden.

Voorstel vliegprogramma commissie d.d. 07.06.2020 aan bestuur Brabant 2000 m.b.t. het jonge duiven programma:

1 juli training
8 juli training
18 juli vlucht Bierges/Duffel
25 juli vlucht Strepy/Bierges
1 aug vlucht Quievrain/Strepy
8 aug vlucht Quievrain
15 aug vlucht Peronne
22 aug vlucht Morlincourt
29 aug vlucht Pt St Maxence
5 sep vlucht Melun
12 sep vlucht Sermaises
19 sep vlucht Lorris
26 sep vlucht Melun

Nu heeft het bestuur van Brabant 2000 zonder enige vorm van overleg en communicatie volledig eenzijdig ons voorstel naast zich neergelegd en gisteren op de site van Brabant 2000 een volledig uitgekleed jonge duiven programma geplaatst als definitief programma wat er als volgt uitziet:

Programma jonge duiven wat volledig zonder overleg met de vliegprogramma commissie nu door het bestuur van Brabant 2000 op de site is geplaats:

1 juli training
8 juli training
18 juli training
25 juli vlucht Strepy/Bierges
1 aug vlucht Quievrain/Strepy
8 aug vlucht Quievrain
15 aug vlucht Peronne
22 aug vlucht Morlincourt
29 aug vlucht Pt St Maxence
5 sep vlucht Nanteuil
12 sep vlucht Melun

De eerste en de laatste 2 vluchten zijn nu vervallen en bijna alle mooie NPO vluchten zijn eraf.

Volgens de heer Wim Jongh is de vliegprogramma commissie slechts een adviesorgaan en bepaalt hij zelf wel hoe het vliegprogramma eruit ziet.

Dit is volledig onacceptabel en een vorm van onbehoorlijk bestuur we willen via deze weg alle leden van Brabant 2000 hierover informeren.

We beraden ons nog op verdere stappen.

 

Met vriendelijke sportgroeten,

Marc Palinckx