De duivensport wordt verziekt in Brabant

We hadden een prachtprogramma tot het Brabant 2000 bestuur zich ermee ging bemoeien. We starten 25 juli achtereenvolgens op 115 km – 143 km – 143 km – 215 km – 289 km – 345 km. De vluchten die tellen voor het nationale kampioenschap jonge duiven, de afstanden voor mij centraal in de afdeling, de kortste afstand ligt nog 30 km korter.

De vliegcommissie had een mooi programma in elkaar gestoken, maar het bestuur van Brabant 2000 vond het allemaal teveel werk vertelde de voorzitter mij voordat hij de hoorn erop gooide. Daarbij had hij met de vliegcommissie niets te maken, die had volgens hem alleen een adviserende rol.

Dat ik het hier niet bij laat zitten begrijpt men wel. Ik wil mijn jonge duiven ervaring op laten doen op enkele vluchten boven de 400 km, anders sneuvelen volgend jaar al mijn jaarlingen op de eerste dagfondvlucht met kopwind.

Toen ik onze voorzitter mededeelde dat er misschien plaats gemaakt moest worden voor een nieuw beleid, vertelde hij me dat zoiets nooit zou gebeuren. Hij zou dan persoonlijk alles op slot draaien. En ik maar denken dat de loods en bezittingen van de leden van Brabant 2000 waren. Schijnbaar niet, dus.

Ik ben voor openheid van zaken, vandaar dat ik mijn aanvaring met onze voorzitter deel met andere leden van Brabant 2000. Het is jammer dat het zover gesteld is met de duivensport in Brabant 2000. Het einde daarvan is nabij!