Plannen

Hier en daar staat er toch wat te gebeuren, diverse afdelingen maken momenteel concept vliegprogramma’s. Nu de verenigingen nog die voorbereidingen kunnen treffen, het kan maar gebeurd zijn. Ik verwacht begin juni gewoon prijsvluchten.

Bij mijn jonge duiven lijkt Adeno zijn intrede te doen. Enkele hadden slechte mest en een krop vol water zonder dat ze braken. Eén heb ik al verwijderd, twee zitten nu apart om het verloop te bekijken maar worden ook nog verwijderd.

Uit voorzorg heb ik toch maar Furoxine op het voer gedaan. Uitzieken heb ik vorig jaar geprobeerd, toen had ik er binnen de kortste keren 20 minder, dus dat is geen optie.

Nu lijken de duiven met de grootste ent reacties van de pokkenenting de eerste slachtoffers. De laatste ronde ga ik toch met de spuit voor de pokken enten, eens kijken of dat verschil maakt en of die er geen Adeno door krijgen.

Ze krijgen hier gewoon drie keer per week Colinol op het voer, maar dat lijkt Adeno dus niet voor te blijven. Maar even afwachten hoe hevig het gaat verlopen.

In deze tijd is er volop triest nieuws, zo kreeg ik ook te horen dat Adriaan Scheele plots is overleden. Adriaan was een hele rustige, aardige man. Ik wens Jaap en de familie enorm veel sterkte met dit verlies.