Nieuwe richtlijnen

Ik las de stukjes van AS en GJB en inderdaad, het is nu aan de besturen van het NPO en de afdelingen om alvast richtlijnen te maken wat inkorven betreft. De 1,5 meter afstand regel zal nog lang gelden, daar kan dus nu al op ingespeeld worden en niet pas als alles versoepeld wordt. De tijd dat we met duiven kunnen spelen wordt steeds korter. Als straks alles nog bedacht moet worden en er nog enkele opleervluchten zijn, zit je zo in oktober.

Zo denk ik ook over het inlezen van de klokken en het koppelen van de chipringen. Begin daar alvast mee. Laat de klokken buiten in een doos afleveren door de mensen, handschoentjes aan en inlezen. Het kan maar gedaan zijn.

Het lijkt erop dat de KBDB hun liefhebbers beter op de hoogte houdt en achter de schermen beter bezig is dan het stilzwijgende NPO. We zitten nu eenmaal met een probleem waar we voorlopig niet vanaf zijn. Hoe we daarmee omgaan is het belangrijkst.

In 1978 zat in het lokaal bij de zaterdagvliegers een houten scheidingswand tussen de liefhebbers en de inkorvers. Door middel van een klein luikje konden de duiven worden aangegeven. Die waren hun tijd ver vooruit.