We moeten nog even wachten

Het lijkt erop dat we later gaan starten met vliegen en dat is op zich geen probleem. Het zou wel fijn zijn als er wordt gekeken naar de mogelijkheid om het seizoen op te schuiven en alvast een noodplan te maken voor het vliegprogramma, waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan langer verduisteren.

Dat deze taferelen jaarlijks terug gaan keren, daar mag je vanuit gaan. Is het geen corona, dan is het wel iets anders. We zagen dat eerder met de vogelgriep, al lijkt dat probleem wel iets rustiger te worden.

Tegenwoordig reizen we van het ene naar het andere land alsof we met de bus gaan. Dit is iets wat in mijn jeugd alleen voor de rijkere was weggelegd. Ook wordt er veel meer geïmporteerd dan vroeger.

Dit betekent wel dat wanneer er ergens iets uitbreekt de hele wereldbevolking meteen gevaar loopt. Maar zoals altijd zal mens en dier immuniteit ontwikkelen en dan is het weer wachten op de volgende plaag die ons of onze dieren treft.

Kortom, voorlopig alles in rustmodus, al gaan de duiven er wel alle dagen een vol uur uit. Ze moeten trainen en in conditie geraken. Dit gedoe kan zich ook ineens oplossen en dan gaan we vliegen en moeten we niet lopen jammeren dat we er niet klaar voor zijn.

Laten we hopen dat alles snel oplost en we beter en vooral droger weer gaan krijgen, iets wat haast niet anders kan door de vele neerslag die we achter de rug hebben. In China lijkt alles op zijn retour nu de lente daar aangebroken is, dus er is hoop achter de horizon.