emmers

Voorjaarsbeurs 2020

Dit weekend de Voorjaarsbeurs, 21 maart de WHZB uitreiking en dan kan het nieuwe vliegseizoen beginnen. Of we kunnen vliegen met het rondsluipende coronavirus moeten we afwachten. Ik hoorde vandaag dat het verzenden van duiven naar China in ieder geval stil ligt voor onbeperkte tijd.

Vandaag is de eerste oplage emmers Champions Mineralenmix bij ons afgeleverd. In de stand van DHP Cultura op de Voorjaarsbeurs dit weekend worden ze tegen een hele mooie aanbieding verkocht. Hier aan huis zijn ze vanaf nu ook verkrijgbaar. Alle andere winkels kunnen ze vanaf volgende week bestellen, dus het kan nog even duren voordat je ze overal in de schappen vindt.

Alle jongen van de vliegers zitten in schotels op de grond, dan kunnen de vliegduiven bij gaan leggen en nog tien dagen ontspannen broeden voordat ze aan het vliegseizoen beginnen. Alles is hier dus nog lekker rustig.

De oude duiven gaan zo nu en dan los, evenals de jonge duiven. Alleen met winterse buien blijven ze binnen. In het verleden heb ik zo een half hok jongen verspeeld die net rondvlogen en in een sneeuwbui terechtkwamen.