Genen!

De verkoop op PIPA is gestart na een discussie over welke duiven ik aan moest bieden. Wie deze blog leest, weet dat ik me niets laat aanpraten of opdringen, vandaar dat ik zelf heb besloten wat ik van de hand ging doen.

Ik zie graag dat mensen slagen met duiven die ze hier halen, dus moest er iets te koop komen waar ik 100% achter sta. Op deze blog heb ik het regelmatig over goede duiven en dat goede genen het verschil maken. Ik ga de tien duiven proberen kort toe te lichten.

Koop #1

De vader kocht ik terug omdat hij 2e Olympiade duif werd en kleinzoon is van Super Rossi, maar ook omdat die topkweker van Willem, Hurricane, in de moederskant zit. De moeder van koop #1 is Olympic Millennium, die 1e en 2e was in de PIPA Rankings, meerdere 1e prijzen en teletekst won.

Ze heeft vorig jaar in samenkweek gezeten met enkele superduiven, zoals Murphy’s Law van Willem de Bruijn en Blauwe Leeuw (4e Olympiade duif) van Herman Bevers. Dit jaar ga ik haar eerste (klein)kinderen testen op de vlieghokken hier.

Let wel, uit Olympic Millennium – die ik een gouden kweektoekomst voorspel – is hier aan huis niets te koop!

Koop #2 en #3

Komen uit Fast Rocket (teletekstwinnaar) x Dragon Star (teletekstwinnaar). Beide wonnen zowel op de vitesse als zware dagfond een 1e. Hun kinderen Dragon Girl (teletekstwinnaar), Miracle Rocket (teletekstwinnaar) en vader Beauty Rocket (teletekstwinnaar) deden dit ook.

Kijk je verder naar de ouders van Fast Rocket, dan kom je de nestligger van Super Rossi tegen, alsmede Rocketeer. Maar ook halfzus Space Girl (teletekstwinnaar) en halfbroer Golden Bingo (teletekstwinnaar), die beide uit Miss Goldnugget (teletekstwinnaar) komen.

Koop #4 en #5

Komen uit Bingo die meerdere 1e prijzen won en dus ook weer uit Space Girl (teletekstwinnaar) komt. De moeder van koop #4 en #5 is Millennium (teletekstwinnaar) uit het Millennium koppel. Een volle zus dus van Olympic Millennium en Avatar (NPO-winnaar).

Koop #6 en #7

Komen uit een samenkweek tussen Super Rossi x New Hope (moeder van meerdere teletekstwinnaars, zoals Prince Esmee van Tjeerd & Jouke Elzinga. Prince Esmee won tweemaal de 1e NPO).

De moeder van koop #6 en #7 is Blue Diamond, een volle zus van de 1e WHZB van Looyschelder en moeder van Superboy, die de 1e NPO won. Ze is ook moeder van topduivin Claire van Maarten Huijsmans, die meerdere 1e prijzen heeft gewonnen en moeder werd van zijn 3e nationale Asduif en meerdere 1e prijswinnaars.

Koop #8 en #9

Komen uit Super Rocket (vader van mijn beste midfond duif Super Gold (teletekstwinnaar) en zoon van Super Rossi) in samenkweek met een zus van Raket (20x de 1e in België op de snelheid bij Herman Bevers).

De moeder is Super Scheel, die ook moeder werd van Lichte Super Rossi (met 3x teletekst) en Golden Ace (met 6x de 1e, waaronder 2x in de afdeling). Ze werd afgelopen jaar ook moeder van de 4e nationale Asduif, 5e WHZB Asduif en 1e Asduif in de Fondspiegel. Die won dus 2x teletekst. Ook hier afgelopen jaar een 1e prijswinnaar uit zoon Super Rocket x Super Scheel. De jeugdige Stef Bals heeft ook een zoon van Super Rocket die dit jaar twee teletekstwinnaars gaf.

Tot slot koop #10

Mijns inziens de beste in deze verkoop. Deze duif komt rechtstreeks uit Lichte Super Rossi (zoon van Super Rossi en broer van Golden Ace met 3x teletekst en tal van 1e prijzen). De moeder is Dragon Girl (teletekstwinnaar) uit Fast Rocket en Dragon Star (beide teletekstwinnaars).

De eerste zoon uit dit nieuwe topkoppel wist afgelopen jaar driemaal de 1e te winnen en ik kan je nu al vertellen dat het daar niet bij zal blijven. Samen met de zoon uit Bingo x Millennium en de zoon uit Super Rocket x Super Scheel gaat hij één van mijn drie beste jaarlingen worden in 2020, verwacht ik.

Zoals ik al zei: alles draait om genen. Iedereen mag hier zijn papieren naast leggen, ook de beste liefhebbers van Nederland en België. Praten is één ding, bewijzen is iets anders.