Wiens mening is juist?

Met deze donkere dagen is er weinig te doen en neem ik enkele dagen de tijd om de vliegduiven te koppelen. Dit heb ik maandagavond gedaan. Gelijk het licht uit en ze met de natuur op laten staan en niet één is er gepikt. Ze lagen dinsdagochtend allen samen in de schotel. Nu laat ik het licht meestal enkele dagen uit om niet teveel felheid in het hok te krijgen, de duiven blijven dan iets rustiger.

Het vervelendste karwei is het om en om loslaten van de koppels en ze hun eigen bak laten zoeken, aangezien enkele tweejarige doffers meerdere bakken willen en enkele tweejarige duivinnen van bak veranderd zijn. Dat betekent elke 20 minuten een ander koppel loslaten. Ze zitten hier op een hok met 24 koppels, dus ze hebben elk eenmaal daags de gelegenheid om te eten en drinken. Meestal trek ik hier drie dagen voor uit en op dag drie schijnen ze het vaak allemaal te snappen.

In de tussentijd lees ik vaak wat duivenkrantjes. Nu was ik de eindeloze uitslag van de enquête in het Spoor der Kampioenen aan het lezen. Nodeloze bladvulling, meer lijkt het niet. Ik denk dat een enquête pas zin heeft als er daadwerkelijk iets mee gedaan wordt en niet om meningen te peilen. Die geeft men op social media immers al genoeg.

Het eindeloze geschop tegen het NPO-bestuur heeft geleid tot het beschikbaar stellen van de functie van onze voorzitter. Het zal moeilijk worden om één nieuwe te kiezen, aangezien er heel wat mensen aangegeven hebben het beter te kunnen en die passen niet allemaal op één stoel. Ik ben benieuwd wie zijn kans gaat grijpen en het beter gaat doen. Misschien één van de voorzitters van de afdelingen waarvan sommige hun eigen afdeling niet eens kunnen leiden, laat staan de NPO?

Bij de kweekduiven loopt alles voorspoedig. Enkele koppels zijn al aan het bijleggen, hun eerste eitjes waren dus van 5-12-2019. Het eerste ei en de nieuwe leg is 7-1-2020, dus als ze de cyclus gewoon grootbrengen, heb je bij gezonde duiven alle vier à vijf weken een nieuwe leg.