Het jaar loopt op zijn eind

Het jaar 2019 is bijna voorbij. Voor de duiven was het een goed jaar hier. Ik heb wel wat jongen verspeeld, maar dat kwam door menselijke fouten. Oude duiven heb ik weinig verspeeld. Bij de oude en de vitessevluchten voor jonge duiven was ik tevreden. Bij de midfondvluchten voor de jongen niet zo, maar dat had ook met eigen fysiek ongemak te maken.

De doelen voor 2020 wijzigen niet: vanaf de eerste vlucht genieten en proberen elke vlucht de 1e te winnen, ook al zal dat niet altijd lukken. Met de twintig nog aanwezige overnachtduiven hoop ik één vroege te pakken op Agen ZLU. Kampioenschappen neem ik zoals ze vallen, daar speel ik nooit op. Wel wil ik er op de NPO-vluchten graag tussen staan en het liefst top 10.

Er zitten 24 koppels duiven klaar voor het programmaspel, al zal dat aantal na enkele vluchten worden teruggebracht naar 40 of minder. Iedere duif krijgt een doel, kans en tijdsbestek. Voldoet hij daar niet aan, dan is het over en uit. Ik ga geen heel seizoen sleuren met probeerders. Het gaat hier om kopduiven pakken in een eerlijke setting en niet om een halve aanhanger uitladen in de hoop één vroege te pakken.

Verder zijn er ook dit jaar heel wat nieuwe Championsmix en NPO-mix gebruikers bijgekomen waaronder enkele grote, bekende hokken. Hier zie je waar het voer allemaal verkrijgbaar is en dat is op steeds meer plaatsen door de alsmaar toenemende vraag.

Zo zullen er ook in 2020 vrienden bijkomen en afvallen, een mens heeft nu eenmaal meer tijdelijke dan echte vrienden. Het allerbelangrijkste is een goede gezondheid en dat wens ik vanaf hier iedereen die dit leest toe. Een goed 2020 en dat u maar mag genieten van onze mooie sport zolang dat nog kan.