Het zal me benieuwen

Ik zag op de website van A.S. het vliegprogramma voor de jonge duiven in België. Je ziet goed dat er wordt ingespeeld op massa-inkorvers. Maar wat ze in België teveel hebben, hebben wij waarschijnlijk te weinig: selectieve jonge duivenvluchten boven de 400 km.

Bezoek

Gisteren kwamen vader en zoon Verkerk op bezoek en hebben we gezellig over duiven gekletst en ze ook nog even bekeken. Bas is een man van weinig woorden, maar het leek erop dat hij de duiven hier wel kon waarderen.

Dat hun duiven gewild zijn over de hele wereld was onlangs te zien aan hun fantastische gemiddelde bij PIPA. Er zijn maar 3 van de 50 te koop gestelde duiven in Nederland gebleven.

Ze brachten nog drie mooie jonge doffers mee waaruit ik er één heb gekozen. Een halfbroer van Wonder Woman, die in 2016 1e nationaal Asduif WHZB werd. Deze doffer gaat op een dochter uit Super Rossi x Scheele 28 (volle zus Super Daisy). Haar zus – ook een zomerjong – is gekoppeld aan de zoon uit Uranus van Willem. Ik hoop dat de nakomelingen hier of bij Jan voor spektakel gaan zorgen.

Stilstand is achteruitgang, daarom ploeg ik voort en richt ik mijn blik op de toekomst. Behaalde resultaten in het verleden keren niet meer terug, het gaat om de uitdagingen die nog in het verschiet liggen.