Wat goed is komt snel

In 2012 ontmoette ik Willem de Bruijn voor het eerst toen hij hier met Ad Schaerlaeckens duiven kwam opwachten vanuit Orléans. Meestal wordt dat een slechte vlucht, maar die keer eindigde ik met vijf duiven op teletekst. Nadien hebben we het contact onderhouden.

Willem zit niet meer op veel aanloop aan huis te wachten, dus verkoopt hij jaarlijks een ronde zomerjongen van zijn beste duiven. Hij kweekt meerdere rondes uit zijn toppers en maakt daar een selectie van die naar de verkoop in Thorn kan. Wie niet mooi genoeg is, gaat schijnbaar gewoon naar de poelier.

In mijn ogen ben je pas een waardig kampioen als anderen ook met jouw duiven presteren, en dat doet men met de duiven van Willem.

Hoe vaak heb ik de Belgen al niet heb horen roepen: “dat moeten ze hier eens komen presteren”. Nou, dat deden ze dit jaar met de 1e nationaal Limoges, 1e nationaal Argenton en 1e nationaal Châteauroux. Vorig jaar werd de 1e nationaal Châteauroux en 1e nationaal Angoulême behaald in België, de bakermat van de duivensport. Alle winnaars zijn gekweekt uit duiven van de Nederlandse Willem.

Of wat te denken van de volgende feiten:

– de 1e nationaal Angoulême gekweekt uit een duif aangekocht op de Gouden Duif 2013.

– de 1e nationaal Châteauroux 2018 gekweekt uit een duif aangekocht op de Gouden Duif 2014.

– de 1e nationaal Châteauroux 2019 gekweekt uit een duif aangekocht op de Gouden Duif 2015.

Bij de schenking ten bate van de Gouden Duif is de kans dus groot dat er weer een pareltje te koop komt. Ik zal overigens de successen op de Nederlandse hokken maar achterwege laten, die lijst is me te lang.

Verkoopkrant van De Duif

Aangezien er met deze donkere dagen weinig te beleven valt, heb ik de verkoopkrant van De Duif eens grondig doorgespit. Daarin zag ik drie toppers van Willem en dat zijn Uranus, Murphy’s Law en Aleksej. Uranus werd 2e nationaal Asduif en is dit jaar vader van de 1e nationaal Asduif.

Nu heb ik het geluk te beschikken over twee kinderen van Murphy’s Law door middel van samenkweek en één zoon die ik heb gekregen van Willem uit Uranus.

De zoon uit Murphy’s Law staat hier gekoppeld aan Athena’s Rossi, 1e provinciaal Asduif en dochter van Super Rossi. De dochter van Murphy’s Law – en dat is een plaatje – staat gekoppeld tegen Lichte Super Rossi met 3x teletekst. Van hem verwacht ik overigens spektakel op het kweekhok.

De zoon uit Uranus staat hier gekoppeld tegen een volle zus van Super Daisy met een 1e NPO Argenton op haar conto. Zij is dus een dochter uit Super Rossi x Scheele 28.

Nu is het niet mijn bedoeling om de verkoop in Thorn te promoten (die promoot zichzelf wel), maar gewoon te eren wie ere toekomt.

Zo proberen we ieder jaar te verbeteren en dat kan alleen met uitstekende duiven. Die zijn er de laatste jaren gekomen en dan denk ik ook aan de twee kinderen uit de Olympiade duif van Herman Bevers, waarvan één al vader is van een 1e provinciaal/NPO hier dit jaar.

Ook uit de doffer van Jelle Roziers (uit de 1e x 2e nationaal Asduif KBDB) zit al een topduivin. De vijf duiven uit de beste van de Gebr. Scheele hebben hier al meerdere topnazaten gegeven. Nu waren dit vorig jaar voornamelijk zomerjongen, maar ze gaven al gelijk goede nakomelingen. Vandaar ‘wat goed is komt snel’.