Dragon-Rocket

De volgende generatie

Het lijkt alsof er een nieuwe generatie toppers is opgestaan die op de hoogste podia het verschil maken. Vorig jaar heb ik een hoop zomerjongen van het Millennium koppel en Super Rossi naar de kweek gebracht en hun nazaten maakten al gelijk het verschil.

De 19/883 werd 3e nationaal Asduif bij Jan en komt uit een zoon van het Millennium koppel. De 19/009 werd 4e nationaal Asduif bij Jan en komt uit een zoon van het Millennium koppel x Golden Ace (dochter van Super Rossi).

De 19/008 werd 5e Asduif WHZB, won tweemaal teletekst en is de nestligger van 19/009. De 19/888 werd 6e nationaal Asduif bij Jan en is een kleindochter van Super Rossi. De 19/937 werd 8e nationaal Asduif bij Jan en komt uit een zoon van het Millennium koppel.

Verder won Jan nog de 1e NPO met een kleindochter van Super Rossi en een 1e provinciaal met een kleinzoon van Witbuik. Hier dus een 1e provinciaal met een dochter van Super Rossi.

Zelf werd ik 5e beste liefhebber WHZB, dan moet je dus op de vitesse, midfond, dagfond en jonge duiven je beste beentje voorzetten. En dan heb ik het nog niet over de 1e provinciale hokkampioenschappen in Friesland en Brabant.

Het gekke is dat dit al de vijfde generatie duiven is uit de oude Witbuik van 1997 en Dragon Rocket van 1999, die begin 2000 zo hard uithaalde op de teletekstvluchten met de jonge duiven. Twintig jaar later maken ze dus nog steeds het verschil, enigszins opgefrist met vers bloed van andere topduiven.

Een simpele begeleiding

De begeleiding is zo simpel mogelijk. Mijn duiven eten al meer dan 20 jaar Championsmix met de laatste jaren de vetrijke NPO-mix. De darmen worden om de dag aangezuurd met het goedkope Naturaline waar ik nog knoflook aan toevoeg. Verder om de dag een greepje Allerlei en alles zoveel mogelijk open voor verse lucht.

Dit verkondig ik al jaren en is voor iedereen te doen. Waarom de duivensport onnodig duur maken met allerlei toevoegingen? Het draait immers om de kwaliteit van de duiven. Dat is bij mij, maar ook bij andere hokken die al jaren aan de top meedraaien.

Medicatie is ideaal als het mis lijkt te gaan, maar nogmaals: bezoek eens per zes weken (of na enkele slechte vluchten) een dierenarts die gespecialiseerd is in duiven. Mankeren ze niets, dan is overal van afblijven het beste en komt het vaak vanzelf op gang.