Blue-Rocket-NL10-3016846

Weekendje Portugal

Ik kom net terug van een weekendje Portugal. Het was niet zeker of ik wel zou gaan met die rugklachten, maar ik had mijn rug stevig in laten tapen voor vertrek, dus we gingen toch. Eenmaal op het vliegveld in Portugal werden we opgehaald door Ben (onze roofvogelboer) en zijn vriendin An.

De eerste dag stond in het teken van de duivenrace aldaar en het was een drukte van jewelste. De dag ervoor hielden ze van een andere eenhoksrace 1350mpm aan en men dacht dat dit op zaterdag ook zou zijn.

Aan de windvlaggen te zien en nadat me duidelijk werd waar ze vandaan moesten komen, wist ik wel dat ze de 1200mpm niet eens zouden halen. Zodoende werd het nog een lange wacht totdat er uiteindelijk tien tegelijkertijd aan kwamen gevlogen.

Nadat zij hun rondje gemaakt hadden, vielen de eersten. De 1e was een Duitse duif (daar waren er schijnbaar ook de meeste van ingezonden). De eerste Nederlanders waren Heijblom & Van Strien, die aantonen dat ze over geweldige duiven beschikken.

Zij werden gevolgd door ‘Mr. Eenhoksrace’ Erik Reijnen, die de dag ervoor top 10 won. Wat een seizoen kennen zij: een nationale overwinning in België, een NPO overwinning in Brabant en bij elke discipline bij de eerste 15 provinciale kampioenen.

Nadat er 30 duiven gevallen waren en niet één van mijn drie duiven erbij zat, had ik het wel gezien. Ik stond bij de bar en de vaten bier waren niet aan te slepen. Aangezien ik geen drinker ben, was het tijd om te gaan.

We hebben de avond afgesloten door bij een klein afgelegen restaurant te eten met vrienden van Ben en An. We hebben daar heel wat afgelachen met de daar al jaren wonende zaadveredelaar Cor en zijn vrienden.

De dag erop heb ik samen met mijn vrouw genoten van het warme weer en hebben we met zijn vieren de avond afgesloten met een goed etentje. Al met al weer lekker opgeladen na een vervelende zomer die ik deels noodgedwongen in de bank of op bed heb doorgebracht.

Nu de hokken weer zuiver maken, de duiven enten tegen paratyfus en volgende week de hokken voorzien van verse Vloerdekkorrels. Daarna kunnen de kweekduiven een bak uitzoeken, en dat is nodig. Er zijn er veel verdwenen en de aanvulling bestaat uit heel wat zomerjongen.