Het vliegseizoen zit er weer op

Het ene jaar zit het wat meer mee dan het andere, maar verbeterpunten zijn er altijd. Tevreden ben ik in principe nooit op het gebied van duivensport.

Dit jaar negen keer teletekst (in Friesland denk ik zelfs nog wat meer) en diverse 1e prijzen in alle verbonden. Bij de oude duiven provinciaal 1e hokkampioen op de vitesse, op de dagfond 7e en bij de jonge duiven 2e hokkampioen.

In Friesland provinciaal met dezelfde duiven als hier 1e generaal hokkampioen lang oud en jong, 3e Asduif dagfond en zeven Asduiven bij de eerste tien. De duiven presteren aan de andere kant van Nederland provinciaal dus ook super op alle disciplines.

Referenties

Verder zijn er dit jaar op verschillende hokken in Nederland wederom massa’s 1e prijzen gewonnen met of uit duiven van mij. Maarten Huijsmans won zijn laatste provinciale zege bijvoorbeeld uit een duif van mij en zo zijn er nog veel meer.

In Italië speelt Team Allesandroni weer alles plat met voornamelijk nazaten van Super Rossi en bij Jordi Damen komt de 1e Asduif natour uit een duif van mij.

Hier nog een berichtje van Adam Thomas uit Wales:

Hi Peter,

Last week a direct daughter of this years Duffel Nat winner (g-son Super Rossi) won 1st National East Section from Hythe for my good friends flying as the partnership A Evans, son and Evans.

Hoe ik de duivensport beleef

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik heb er weinig mee om mezelf op een voetstuk te plaatsen, zoals sommige die jaarrond alleen over zichzelf bezig zijn op hun blog. Dit boeit me evenmin als prijsuitreikingen. Ik sta niet graag op podia of ‘in the picture’.

Ik beleef de duivensport door met duiven bezig te zijn en ze te zien arriveren van een vlucht, het liefst zo vroeg mogelijk.

Verder heb ik regelmatig prettig telefonisch contact met enkele kampioenen binnen onze sport, al filter ik degene die het achterste van hun tong niet laten zien er altijd snel uit.

Tot slot heb ik een hekel aan alle commerciële verkoopsites die bevriende hokken ophemelen alsof ze de beste hokken van het land zijn, terwijl de prestaties hier niet naar zijn. Eén goede vlucht maakt iemand namelijk nog geen kampioen.

Dit is en blijft het voorliegen van buitenlandse kopers, wat uiteindelijk tot niets zal leiden. Eerlijk duurt namelijk het langst.