olympic-millennium

De rustige tijd breekt weer aan

De duivenhokken zijn zo goed als schoon. Alle oude Vloerkorrel is eruit en de overtollige duiven zijn verwijderd. Duiven die voor mij niet goed genoeg zijn, worden hier niet verkocht maar gewoon verwijderd.

De 14-daagse paratyfuskuur is gestart. Gelijk erna worden ze hiertegen geënt. Na die enting worden de hokken ingespoten met Virkon S, daarna gaat er weer verse Vloerdekkorrel in voor het nieuwe seizoen.

In het drinkwater zit Sedochol of Naturaline, dit wissel ik dagelijks af. Dit blijft zo tot het einde van de ruiperiode, ergens einde dit jaar.

De duiven zitten nog bij elkaar en kunnen de gehele dag buiten. Ik houd ze na het seizoen graag kort bij de natuur ter ontspanning en voor hun weerstand.

Selectie

Zoals het er nu uitziet, worden er weinig tot geen nieuwe aankopen gedaan. De laatste jaren viel me dat niet mee, op een enkeling na.

Dertig jonge duiven voldeden aan de selectienorm en mogen blijven, waarvan acht die 3x 1:100 wisten te winnen. Hieronder drie zussen uit Millennium Boy x Golden Ace, waar Jan er ook twee van heeft die beide 3x 1:100 wonnen en eentje zelfs tweemaal teletekst.

Millennium Boy is een zomerjong en volle broer van Olympic Millennium. Golden Ace komt uit Super Rossi x Super Scheel en won een 1e tegen 6.504 duiven, een 1e tegen 5.263 duiven en een 2e tegen 4.550 duiven zonder dubbelingen.

Golden Ace is een volle zus van Lichte Super Rossi, die dit jaar de dienst uitmaakte bij de oude duiven met meerdere 1e prijzen en tevens vader is van een doffer die dit jaar tweemaal een 1e won.