Oliver

Oliver dacht vast: ‘wat Falco kan, kan ik ook’. Hij wint even de 1e tot 9e in Afdeling 8. De Eijerkampjes hebben de ogen goed open gehad: altijd op zoek naar goede duiven, maar een top soigneur aantrekken, hebben ze ook uitstekend gedaan. Ik spreek Oliver wekelijks en weet dat hij er veel voor doet en enorm te spreken is over onze NPO-mix.

Eigen hok

Op eigen hok ging het matig, zoals in heel Rayon 1+2 eigenlijk. Op een enkeling na dan, die zover oostelijk in ons Rayon zit, dat hij voorheen in Rayon 3 speelde. We werden weggespeeld door Rayon 3+4, mede door de buienlijn die snel op kwam zetten vanaf Zeeland. Onze duiven waren kletsnat.

Desondanks won ik nog wel de 1e tot 4e in de vereniging.

Mijn 1e is een zoon van Lichte Super Rossi en wint voor de tweede keer een 1e dit jaar. Lichte Super Rossi komt uit Super Rossi x Dragon Star (dochter Fast Rocket). Zij waren dit jaar beide teletekstduiven met meerdere 1e prijzen in groot verband op hun conto.

Mijn 2e is een dochter uit Olympic Boy (broer Olympiade) x Golden Ace (dochter Super Rossi). Mijn 3e komt uit Scheele x Last Lady en mijn 4e is een dochter van Fast Rocket.

Jan Timmermans

Jan daarentegen maakte in Friesland zijn favorietenrol waar door tegen 12.256 duiven te beginnen met de 1e, 2e, 7e, 8e, 10e, 14e, 18e enzovoorts. Verder 19x 1:100 en 53 prijs van de 75 duiven. Bij de provinciale Asduiven zullen ze een taaie klant hebben aan Jan in Afdeling 11.

Bij de Asduiven staat een zoon van Super Boy op de 1e plaats gevolgd door twee hokgenoten.

De eerste vijf duiven uit de top 10 bij Jan waren ditmaal als volgt:

  • De 1e is een kleinzoon van Young Witbuik.
  • De 2e is een kleinzoon van Wariors Boy.
  • De 3e is een kleinzoon van New Goldstar.
  • De 4e is een kleinzoon van Young Witbuik, een broer van de 1e.
  • De 5e is een achterkleinkind van Super Rossi.