Dit viel niet mee

Lorris was ronduit slecht hier. De eerste duiven waren veel te laat en de duiven die voorheen de dienst uitmaakten, waren in geen velden of wegen te zien. Zij vielen pas laat in de avond, sommigen zelfs nog uit de lijn.

Overall: grote verschillen en rare concoursen. De Belgen losten Vierzon gewoon een uur eerder. Hier moesten we weer wachten op de inversie, zo lijkt het. Bij hoge warmte gaan we gewoon een uur later los dan de Belgen. Ik heb al eerder geschreven dat ik de duivensport niet meer begrijp en daar hoort het lossen zeker bij.

Hier was dus alles te laat, maar elke vlucht heeft winnaars en verliezers. De duif die hier de eerste wint, vloog al wel 4x 1:10 maar behoort zeker niet tot mijn 30 beste. Het is wel één van de jongste en komt uit een doffer van Gebr. Scheele. Dat is weer een zoon uit hun 1e nationaal Argenton x een dochter van Blue Rocket (een zus van de moeder van Olympic Millennium).

Er moeten er nog zes komen waaronder drie goede. Leuk is het niet, de duiven zagen er super uit. Ik begreep van Falco Ebben (die een week eerder zo goed als de gehele top 10 opeiste met 14 duiven mee) dat het daar ook een drama was met nog enkele echte toppers weg.

We zullen ze weer op moeten lappen en dan nog twee keer de strijd aan laten gaan in een jaar dat wel degelijk door het weer beïnvloed is. Tophokken hebben mede hierdoor mokerslagen gekregen in plaats van uitgedeeld.