Het einde is weer in zicht

Het vliegseizoen zit er bijna op. De duiven krijgen over drie weken weer een paratyfus kuur en worden dan weer één keer per dag gevoerd en één keer per week zuiver gezet. Rust dus voor de duiven en hun baas.

De grove selectie bij de jonge duiven vindt direct na de laatste vlucht plaats, bij de oude is ‘ie al achter de rug. Ik houd altijd wel wat jonge duiven achter de hand, mochten er een aantal gegrepen worden in de winter. De duiven gaan hier ‘s winters namelijk gewoon enkele keren per week los.

Daarnaast heb ik altijd wel wat zomerjongen op voorraad. Ook zij zijn geselecteerd, maar dan op bouw en pluim. Er komen altijd wel mensen om een doffer of duivin in het najaar, vandaar dat ik die extra heb.

Verder gaan er nog enkele naar PIPA in het najaar en begin volgend jaar. Wederom enkele laatjes uit de allerbeste duiven. Niet teveel, ik wil het exclusief houden en kwaliteit opleveren. Inmiddels zijn er best wat reacties van mensen die daar een duif hebben gekocht en er top mee zijn geslaagd. En dat is nu net de bedoeling: dat anderen ermee slagen.

Om de paar jaar een totale verkoop om daarna weer met een volgestouwd hok verder te gaan, zal je hier niet zien. Ik heb meermaals het verzoek gekregen om alle kwekers of vliegers te verkopen. Ik heb één keer totaal verkocht door omstandigheden. De volgende keer dat dit gebeurt, staat er ook een container op het erf om alle hokken af te breken.