uitslag-afdeling-11

Spektakelstuk

Comb. van Wanrooij zorgde voor een spektakel in Oost-Brabant en Jan Timmermans heeft Friesland platgewalst. Of mag ik dat zo niet stellen als je 11 duiven in de top 18 speelt waarvan 6 in de top 10 NPO? De eerste drie vielen zo goed als tegelijkertijd. De top 6 licht ik wederom toe:

  • De 1e komt uit een kleinzoon van Super Rossi x dochter Witbuik. Dit koppel heeft twee jaar achtereen voor de 1e Asduif fond jong in de Friese Fondclub gezorgd.
  • De 2e komt uit het nieuwe topkoppel zoon Millennium koppel x Golden Ace (dochter Super Rossi met 2x de 1e tegen gemiddeld 6.000 duiven). Als je de blog terugleest, zie je dat er hier uit dit koppel ook drie superjongen aanwezig zijn.
  • De 3e komt uit een zoon van Millennium koppel x een dochter van Blue Rocket.
  • De 4e komt uit Dragon King x Sun (Colijn-Fox) (ook moeder van Athena’s Rossi).
  • De 5e komt uit een zoon van Witbuik.
  • De 6e komt uit een dochter van Super Rossi x Amazing Nugget (3e WHZB).

 

Topkwekers

Super Rossi is een topkweker getuige ook de 2e en 3e tegen 17.243 duiven bij TJ. & J. Elzinga afgelopen weekend (beide kleinkinderen van Super Rossi). Ook het Millennium koppel geeft super nakweek. Ik heb ze in 2017 bijeengezet en wat daar uitkomt is ongekend. Olympic Millennium en Avatar zijn hier de speerpunten van. Een zoon van Avatar wist dit jaar op de dagfond al op teletekst te spelen.

Afgelopen najaar heb ik drie prachtige zomerjongen op de kweek gezet en zij hebben tot nu toe alle drie goede jongen gegeven waarbij Grey Millennium al een teletekstvlieger geeft bij Jan. Ook op het vlieghok zitten nog enkele rechtstreekse kinderen van het Millennium koppel die al teletekst hebben gewonnen. Zij verhuizen ook naar het kweekhok, evenals de vijf kinderen van Super Rossi die op het vlieghok zitten.

Dat de kinderen van het Millennium koppel op zowel snelle als taaie vluchten uit de voeten kunnen, is te danken aan hun ouders. De vader komt uit de 1e nationaal Argenton in België (wat ook een taaie vlucht was), de moeder is een dochter van Blue Rocket.

Die Blue Rocket wist als jong een 1e te winnen tegen ruim 2.000 duiven van amper 240 km en later dat jaar de 4e nationaal Orléans met 1100mpm. Ook werd hij dat jaar 3e Gouden Crack FZN en is hij vader/grootvader van onder andere een 1e NPO Orléans, 1e NPO Argenton en meerdere teletekstvliegers.

Nee, goede komen uit goede. Nu was het ZW in Friesland, maar de concurrentie kan zijn hart vasthouden nu ze daar op stoom zijn. Met wind op kop zal er weinig veranderen. En dat terwijl er 15 en 25 km verder van Jan nog twee massa inkorvers met gemiddeld 100 duiven wonen. Zij zaten zeker niet minder gunstig.

Frappant is dat Aike Jan Mulder uit Makkinga er ook gewoon drie op teletekst ramt. Hij wordt op weg geholpen door Jan met duiven en adviezen, zoals er ook dagelijks telefoonverkeer is tussen Jan en mij (vaak met foto- en videomateriaal). Zelfs een dag voor inmanden heb ik Jan nog een tip gegeven om een probleempje te verhelpen bij de jonge duiven. Dat dit goed heeft uitgepakt, is één ding wat zeker is.

Alles wat met voeding of begeleiding te maken heeft, is bij Jan hetzelfde als bij mij. Alleen de motivatie van de duiven gebeurt daar anders om dingen uit te testen en vergelijkingsmateriaal te hebben. Dit is een leuke manier om onze hobby te beoefenen op afstand, zoals we ook privé en zakelijk dingen met elkaar overleggen.