Het afgelopen weekend

Afgelopen weekend was de laatste dagfond- en oude duivenvlucht. Ik had alle duiven mee die mogen blijven, dus ook de ploeg die alleen vitesse en midfond hebben gevlogen. Het werd een onverwacht succes met twee duiven op teletekst en de rest ook goed op tijd aanwezig. En dat met een NW wind. Maar zoals ik vaker aangeef: met sectorale lossingen kan je ondanks een andere windrichting overal op tijd pakken.

De 1e op het hok is een jaarling duivin uit een zoon van Rocketeer x een duivin van Jouke Elzinga’s Esmee x New Harry. Die zat hier even voor samenkweek. De 2e is een driejarige zoon van Fast Rocket, eentje met meerdere 1e prijzen en tevens vader van een teletekstduif. Hij gaat naar het kweekhok verhuizen.

Mijn 3e duif is Lichte Super Rossi met meerdere 1e prijzen op de midfond en tevens teletekstwinnaar. De 4e is zijn broer en de 5e Capriana met de 3e NPO La Souterraine op haar conto. Daarna kwam een dochter van Fast Rocket, een zus van mijn 2e. Zij won eerder Issoudun op teletekst. Vervolgens Fast Gold met meerdere 1e prijzen op de midfond. In de eerste zes duiven dus 3x Rocket en 3x Super Rossi bloed.

Jonge duiven

Van Morlincourt won ik de 1e provinciaal en vier duiven in de top 10. Mijn 1e is één van mijn beste jonge duiven. Zij stond als tweede ingegeven en haar nestzus als eerste. Zij won van Niergnies ook al de 3e provinciaal en nu dus al twee keer de 1e in Rayon 2. Zoals ik al eerder aangaf, komt ze uit twee zomerjongen die niet eens volledig uitgeruid waren. Haar vader is een zoon van 13 van Herman Bevers en haar moeder is een dochter van Super Rossi.

Ook bij Jan in Friesland komen ze op stoom. Daar werd begonnen met de 1e, 2e, 7e, 11e, 12e, 13e enz. tegen 2.664 duiven. Ik ben gisteren nog gaan kijken naar de jonge duiven daar, maar ook daar zitten ze op schema.

Wat dat later beginnen betreft

Ik heb een groot deel van mijn leven als fruitteler met het weer te maken gehad. Het kwam zelden voor dat het na de eerste week van augustus fraai weer was, bijna altijd regen. Kijk nu ook maar eens twee weken vooruit op de weersite.

Laat mij maar met 30 graden spelen, dan kan er tenslotte gelost worden. Met regen wordt er niet gelost, of laat of ingekort. Dat laatste daar zijn de mannen van Brabant 2000 gelukkig goed in. Niet te ver rijden maar wel het vrachtgeld innen.