Vierzon

Zaterdag dus Vierzon in plaats van Bourges, wat ik al verwachtte. De Belgen staan immers in Bourges met zowel oude als jonge duiven.

Er gingen afgelopen winter geruchten rond om een internationaal concours te houden met België vanuit bijvoorbeeld Bourges. Dat is natuurlijk niet haalbaar. De kortste afstand in België is niet eens 400 km en de verste in Nederland over de 700 km.

Het was wel mooi geweest voor de afdelingen beneden de rivieren om zich eens te meten met België, aangezien het gros van de Belgen nog steeds overtuigd is dat hun kwaliteit veel beter is dan de kwaliteit in Nederland. Dit geldt ook voor Chinezen en andere buitenlanders.

In België kan men nationaal concoursen, dat kan hier niet vanwege de enorme overvlucht. Internationaal zou deels lukken: de onderste helft van Nederland met België en de bovenste helft van Nederland met Duitsland. Of dit er ooit van komt? Ik denk van wel, omdat ook in België ook alles in een rap tempo achteruitgaat, misschien zelfs sneller dan hier.