250 km

Hier zaterdag dus 250 km. Dan hebben we het over een nationaal vliegprogramma voor jonge duiven… Ik hoor in Afdeling 8 350 km en in Afdeling 10 145 km. Dat programma kan dus beter in de prullenbak, daar klopt niets meer van. De rest van de fondvluchten voor jonge duiven moeten we nog afwachten.

Brabant 2000 is niet van zins ons de twee vluchten die eraf zijn, terug te geven. Eén extra vlucht was op zijn plaats geweest. Maar goed, er zullen wel andere belangen spelen. Tien extra opleervluchten erbij en ze hebben hun financiële plaatje toch wel rond.

Oude duiven

Bij de oude duiven kijk ik deze week aan wie er meegaat op Bourges. Daar heb ik de teugels enigszins laten vieren, ik focus me nu volledig op de jonge duiven.

Bij de oude duiven 1e Provinciaal hokkampioen onaangewezen, net als vorig jaar. Zal wel toeval zijn. Wie mij kent, weet dat ik niet meer warm of koud word van een kampioenschap, grootmeester of wat dan ook.

Ik zal daar ook nooit rekening mee houden. Als ik vind dat er 32 mee moeten, dan zal ik er geen 30 meegeven om voor een kampioenschap minder prijsduiven te hoeven pakken. Wat dat betreft volg ik de mening van onze vliegende tandarts op rust: al wat je nastreeft, komt niet. Op het moment dat je het niet meer nastreeft, komt het vanzelf.

Die twee hokken met wonderduiven zoals iemand ooit schreef, zie ik overigens niet bij de eerste 25 hokkampioenen staan. Misschien zijn ze die vergeten, geen idee.

NL2019/3931336

De NL2019/3931336 is goed aangekomen voor degene die deze duif maandenlang perfect heeft verzorgd. Of misschien is ze ontsnapt of is het overwennen mislukt. Ik maak regelmatig mee dat duiven in een straal van 10 km binnenlopen als pieper en dan maanden nadien terugkeren. Allemaal gestempeld, maar schijnbaar ziet men er goud in.

De NL2019/3931336 komt nooit meer los, deze komt uit een superkoppel en is een plaatje om te zien. Daar maak ik iemand blij mee die ik het gun. Ik heb er zelf niets meer aan en die sportieve persoon die hem enkele maanden heeft verzorgd, ook niet.

Referenties overnachtspelers

Ik heb nog enkele overnachtreferenties ontvangen:

Ik speelde de 19e nationaal van Cahors en de 1e in de Union de Baronie, dankzij Championsmix en NPO-mix. Groetjes, P. v.d. Avoird.

Opnieuw heb ik met uw voer succes met de 4e prijs sector Périgueux en een prachtige reeks van 8/16 prijs. Dit weekend 1e in afdeling Friesland Dax en 5e sector 4 op alleen maar de blauwe zakken!!! Groetjes, H. Bos.