Nieuwe ronde nieuwe kansen

Zaterdag dus de vierde NPO dagfondvlucht, ik ben benieuwd wat die gaat brengen. Van Issoudun dus de 7e NPO en van La Souterraine de 4e NPO en de 9e in de sector tegen 11.959 duiven. Op de vitesse/midfond al driemaal top 10 NPO, dus ik mag niet mopperen. Van kampioenschappen lig ik niet wakker, maar van top 10 vermeldingen op teletekstvluchten kan ik intens genieten.

Ondanks dat denk ik er wel over na om volgend jaar met achttien duivinnen alleen vitesse/midfond te gaan spelen en met achttien duivinnen alleen dagfond. Verder twaalf koppels ZLU duiven voor Agen en de laatkomers misschien nog naar Narbonne. De plannen zijn goed, maar of ze uitkomen, weet ik niet.

Alleen met duiven mid- en dagfond spelen en iedere keer weer de helft uit een hok trekken… Het zou beter zijn om alles op donderdag in te manden, dag- en midfond. Maar ja, of ze daar ooit nog aan beginnen, weet ik niet. De duiven worden hier stevig opgevoerd naar de dagfond, maar de duiven die amper 140 km vliegen zitten in hetzelfde hok en krijgen dan teveel vetten binnen voor zo’n korte vlucht.