Dragon-Girl-NL17-3714981

Wat een weekend weer

De dagfondvlucht ging goed met alweer teletekst. Inmiddels de vijfde keer dit jaar, dus daar schort het niet aan. Ditmaal de 4e tegen 4.055 duiven en de 9e in de sector tegen 11.691 duiven. Het werd Dragon Girl, een dochter van Fast Rocket. Zij won als jong al de 1e in het Rayon en de 11e NPO. Bovendien werd ze 2e Gouden Crack FZN, dus zij is niet aan haar proefstuk toe.

Jong duivenvlucht

Over de jonge duiven moet ik eigenlijk zwijgen. Brabant 2000 had de vrachtwagens onder hoogspanningskabels geparkeerd. Ik heb het op film, maar zal het niet op internet delen, anders ligt heel duivenland krom van het lachen.

Uren nadien zagen ze dit, dus besloot men uit te wijken naar het westen, 30 km verder. Op zich niets mis mee, maar om 09:40 duiven lossen waar net mee gereden is plus nog een half konvooi oude duiven erbij die de gehele klad uiteenrijten, lijkt me niet zo slim.

Resultaat: iedereen is 75% van zijn duiven kwijt. Je zou voor minder alles in brand steken. Hier ook nog 60 achter, maar ik had er veel dus ik heb er nog 80 zitten. Genoeg om mee verder te gaan, maar de kleinere hokken zijn stevig gedupeerd en dat is absoluut niet goed voor de duivensport.

Aanmelden en verzorgen

Zojuist is er één aangemeld uit Scherpenisse. Het duifje had schijnbaar enorme dorst, dus met de liefhebber afgesproken om hem eten en drinken te geven en halverwege deze week vroeg in de ochtend los te laten. Als iedereen dat zou doen met opgevangen duiven, dan komen er bij veel liefhebbers nog veel duiven terug.

Zelf breng ik niet één duif naar een centraal hok, maar verzorg ik ze tot ze weer in staat zijn om hun weg te vervolgen. Laat ze dan wel enkele kilometers van huis los. Duiven van een ander doodmaken doe ik nooit, dan mag je geen duivenliefhebber zijn en moet je jezelf flink schamen, vind ik.

Hier kwam onlangs een jaarling duivin terug. Ze is vier weken weggeweest, maar is perfect verzorgd door een anonieme liefhebber. Zo hoort het met duiven die op de dool zijn.