Wat een weekend weer

Afgelopen zaterdag dus die vreselijke ZW storm. In het begin vond ik het stom dat ze het niet uitstelden of vier uur vroeger losten net als Oost-Brabant, maar nu ik de afloop in Zuid-Holland weet, niet meer. Afdeling Friesland ’96 loste ook op zondag vanaf Sens, maar daar was het verloop gewoon normaal.

Hier viel op voorhand op beide vluchten niets te halen, niet in het Rayon en zelfs niet in eigen vereniging. Een overvlucht van 11 kilometer waar ik dus op de kortste afstand zit en het meest westelijk woon. Achteraf viel het nog mee en won ik zowaar van de kortste afstand nog de 1e met alweer twee ellendig lang treuzelende duiven, duiven die normaal ook in geen velden of wegen te bekennen zijn.

Mister Millennium pakte de 1e. Zijn naam verraadt het al, hij is een halfbroer van Olympic Millennium. Hij werd vorig jaar als jong de 1e Asduif in het samenspel en 7e Provinciaal Asduif. Dit jaar bakte hij er dus niets van en had hij nog niet één prijs gewonnen.

Van Montluçon was het alweer de zoon van Avatar, de volle broer van Olympic Millennium, met ook een 1e NPO voorop. Twee weken geleden won hij dus de 1e van Issoudun en de 7e NPO met kopwind, dit weekend was hij er weer met een stormwind vanachter.

Friesland

Jan Timmermans pakte voor de vijfde keer op rij de 1e, deze keer zelfs op teletekst met een kleindochter uit Super Rossi x Wariors Boy. Ook Theo Pander speelde top. Na een onstuimig seizoen lijken ze ook in Joure op het juiste spoor te komen.