embregts-theunis-marokko

Duivensport in Marokko

Sinds dit jaar volg ik de duivensport in Marokko op de voet vanwege een kennis daar. Lossingen, wedvluchtresultaten enzovoorts. Vorige winter was ik daar met Ben en de kersverse NPO / Nationale winnaars Bas en Guy, een maand voordat het seizoen daar startte. We hebben diverse hokken bezocht en zijn daar super goed ontvangen.

De hokken die we bezochten, hadden een professionele aanpak. Veel duiven uit België en Nederland van gerenommeerde hokken. Dezelfde goede voeding en medische begeleiding, ook hadden ze hokken net als hier en zelfs hokverzorgers.

Nu dacht ik gehoord te hebben dat ze alles bij elkaar inmanden daar, maar dat is niet waar. De oude en jonge duiven alsmede doffers en duivinnen gaan in aparte manden. Eigenlijk dus geen verschillen met België of Nederland.

De kruisingen van Ben en Bas doen het super bij de kennis daar en hebben al menig concoursen gewonnen.