teletekst-25-05-2019

Twee regenvluchten

Ik had deze week wel zin in het weekend. Het zag er veelbelovend uit, maar eindigde in twee moeizame regenvluchten.

Pont-Sainte-Maxence verliep stroef met veel goede hokken die een baggeruitslag maakten, zelfs de tovenaars van vorige week werden volledig weggespeeld. Veel goede duiven arriveerden pas laat in de avond. Hier arriveerde een zoon van Super Rossi als eerste en die won daarmee de 7e tegen 1.145 duiven in het samenspel.

Toen was het wachten op Issoudun. Ik had contact met John Rockx en die verwachtte rond half 3 duiven, dus tegen die tijd zat ik op mijn post.

Er vielen nog twee achterblijvers van de eerdere vlucht toen er een met een bloedgang een aan kwam zetten en die bleek dus van Issoudun te zijn. Dit resulteerde in de 7e NPO tegen 7.109 duiven. Wederom teletekst dus.

Verder nog de 50e met de duivin die vorige week de 1e plaats vervlogen had. Ze heeft hier weinig van geleerd, want ook nu bleef ze nog enkele minuten vliegen.

De teletekstwinnaar is een zoon uit Avatar met de 1e NPO en die is weer een volle broer van Olympic Millennium. Goede duiven komen uit goede en niet anders, al ben ik over beide vluchten niet helemaal tevreden.