teletekst-18-05-2019

Was me het weekendje wel

Afgelopen zaterdag dus de vlucht vanuit Melun, gelukkig konden ze los. Na de eerste melding wist ik dat ik op 18 moest pakken. Ik keek op mijn telefoon en het was eind 14. Ik zei tegen mijn medeletter: “binnen nu en enkele minuten moeten ze er zijn”, en direct zag ik er één heel hoog enigszins vanachter terugkomen.

De duivin zat zo hoog dat ze alsmaar bleef draaien. Uiteindelijk wilde ze vallen, maar schrok ze en ging ze weer de lucht in. Nu heeft het geen zin om naar zulke duiven te roepen, dus ik liet haar maar doen. Na twee minuten verspeeld te hebben, viel ze dan eindelijk.

Nu is dit een redelijk schuwe duivin, maar wel een goede. Ze won nu dus de 3e NPO, maar eerder al de 7e, 11e en 13e NPO. Voor straf zal ze zaterdag naar Issoudun gaan.

Deze duivin komt dus alweer rechtstreeks van goede vriend Peter van Oerle en is ook een kleindochter van de fameuze 13 van Herman Bevers, die weer een kleinzoon is van de eveneens fameuze Leeuw van Marcel Wouters.

Zondag

De zondag verliep een stuk minder. Een uur nadat ik de duiven had gedaan, werd ik met de ambulance afgevoerd. Dan zie je dus hoe snel je wereldje weer heel klein kan zijn. Ze hebben me eens goed door de molen gehaald, maar gelukkig is alles goed afgelopen.