Rust roest?

Enkele jaarling doffers gaan een weekendje rust krijgen. Normaal ben ik daar niet van, maar de kou en tweemaal twee nachten mand hebben er toch ingehakt bij sommigen. Afgelopen week zaten bij mijn eerste veertien duiven drie doffers, dat zegt genoeg. De duiven voor Issoudun gaan gewoon mee dit weekend. Ik heb dat altijd gedaan, dus waarom nu niet.

Zondag had ik er 56 mee waarvan 46 prijs (1 op 4 en 35 prijzen 1 op 10). Het viel niet echt tegen, alleen mis ik een kopduif. Lichte Super Rossi was weer als eerste. Dit jaar dus één keer mis, maar vier keer op tijd (49e, 5e, 2e en 10e tegen gemiddeld 2.000 duiven). Als jong was dit een super duif, als jaarling iets minder, maar nu pikt hij het gelukkig weer op.

Samenkweek

Willem de Bruijn kwam gisteren twee schitterende jongen uit de samenkweek Murphy’s Law x Olympic Millennium brengen. Ik had het er met Willem nog over: jaarlingen die het als jong niet kunnen, kunnen het als jaarling ook niet. Dat is bij Willem en mij in ieder geval zo. De mand blijft de beste selecteur en liegt nooit.

In de middag heb ik Olympic Millennium bij Herman Bevers opgehaald. De rest van het jaar krijgt ze rust. Bij Herman zag ik een machtige, vale doffer uit de Blauwe Staf van Boeckmans die ook nationaal Asduif was en aangekocht is door Dirk Van Dyck. Hij zit nu op een zus van Raket, waar ik met Herman al eerder samenkweek mee heb gedaan en waar Huismans ook zijn topduivin uit heeft gehaald hier.

De jongen uit Vale Staf x zus Raket komen hierheen en gaan met de samenkweek jongen van de 13 (4e Olympiade duif) x Olympic Millennium naar het kweekhok. Dit geldt ook voor de twee jongen die Willem heeft gebracht. Laten we hopen dat er tussen die zes een topkweker zit.