De vierde vlucht alweer

De eerste maand zit er weer bijna op. Zodra de weersomstandigheden iets stabieler worden, start het trainen van de jonge duiven. De eerste ploeg is nu één keer op 5 km gelost, maar dat zal in een rap tempo omhoog gaan.

Vroeger konden we zeggen dat de snelheidsvluchten er bijna op zitten, maar nu gaan ze langer door het seizoen in. Dit vind ik geen goede zaak, omdat duiven die het nu super doen straks gewoon naar de dagfondvluchten gaan en zichzelf niet meer kunnen verdedigen op de snelheidscategorie. Ik zie dan ook liever dat ze eerst één categorie afwerken voordat ze met een andere starten.

Ik heb in het verleden vaker meegemaakt dat duiven schitterden op de dagfondvluchten om het jaar erop Asduif op de snelheidsvluchten te worden. Hoezo gaat de snelheid eruit? Nu is dat dus niet mogelijk.

Daarnaast zitten de duiven bij mij voor het gemak in één hok. De duiven gaan in mei meer en vetrijker gevoerd worden vanwege de mid- en dagfondvluchten, maar ook zouden er dan nog snelheidsvluchten gespeeld moeten worden.

De gang van zaken

We zijn gestart in de vereniging met de 1e, 2e en 1e en in het samenspel met de 1e, 2e en 2e. De basisgezondheid is dus goed. Nog twee weken verduisteren bij de oude duiven (al zitten ze in de schemering, ze kunnen gemakkelijk in en uit hun bak vliegen) en dan kan het spel beginnen.

Alle jonge duiven zijn geënt tegen paramixo, pokken en paratyfus. De laatst gespeende jonge duiven komen nu pas buiten, maar die zitten op een apart hok en worden pas de derde of vierde vlucht ingezet.