Olympic-Friendship-IT17-248604

Olympic Friendship

Als duivenmelker moet je vooruitkijken en nooit achterom, vandaar dat Jan en ik blij zijn dat we nog een Olympiade duif aan onze kweekstal kunnen toevoegen.

Het is inmiddels enkele jaren geleden dat Eddy van der Pijl hier wat duiven kocht. Hij wilde ook een zoon uit Super Rossi, maar die had ik op dat moment niet voor handen.

Het toeval wilde dat een Engelsman in de zomer van 2014 een zoon uit Super Rossi had gekocht waar hij echt topduiven uit kweekte. De beste man lag in een echtscheiding en vroeg of ik die duif terug wilde kopen.

Deze is naar Eddy gegaan en werd een topper in de kweek in Italië, door twee Olympiade duiven en meerdere nationale Asduiven voort te brengen. Achteraf gezien had ik hem dus beter zelf kunnen houden.

Nu spelen ze in Italië niet in een bananencompetitie, wat de rest van Europa wel eens denkt. Eddy en zijn kompanen hebben jarenlang Nederland en België afgespeurd naar topduiven en schroomden niet om bijvoorbeeld bij hokken als Vandenabeele rechtstreekse jongen uit New Bliksem te kopen.

Vele tophokken hebben ze bezocht en alleen uit de beste duiven hebben ze gekocht. Volgens Eddy waren de zoon uit Super Rossi, een dochter uit Space Boy x Blue Miracle en een topduivin van Willem de Bruijn toch wel hun beste aankopen.

Die duivin van Willem de Bruijn is een kleindochter van Willem’s Olympiade topper Olympic Hurricane. Op dit moment zijn de jongen daarvan erg gewild en dat zal zeker niet voor niets zijn. Deze duivin is dus de moeder van Olympic Friendship en de zoon uit Super Rossi is de vader.

Olympic Friendship is een evenbeeld van Super Rossi, vandaar onze aankoop. We hopen dat we er over een jaar mooie en vooral goede nazaten van hebben. De zoons en dochters van Super Rossi die hier op de kweek zitten, hebben al bewezen goed door te kweken.

Vraag het anders aan Jouke Elzinga, die heeft er een dochter van uit samenkweek met Super Rossi en kweekte daar vorig jaar een echte topper uit.