Lichte-Super-Rossi-NL17-3715057

Péronne 27-4-2019

Wie had gedacht dat de duiven zouden vliegen dit weekend? Ik hield hier op de voorgrond rekening met een slecht resultaat met een harde ZW wind erachter. Dit viel dus alles mee. De snelheden waren overal hoog en ik had voor mezelf bepaald dat ze voor het uur moesten vallen.

Opeens kwam daar Lichte Super Rossi (zoon van topkweker Super Rossi) hoog uit de lucht knallen. Hij viel op het hok, maar vloog vrij direct naar de klep. Enkele minuten later kwam mijn tweede duif aan, gevolgd door meerdere duiven tegelijkertijd. Toen begon het feest. Als er enkele vielen, sloten er weer anderen aan, waardoor er een grote groep aan het rondtoeren was wat minuten kostte.

Lichte Super Rossi won eerder de 4e Provinciaal tegen 11.479 duiven uit Pont-Sainte-Maxence en nu dus de 4e Provinciaal tegen 17.455 duiven uit Péronne. Ik zeg het wel vaker: goede duiven komen nu eenmaal uit goede duiven.

Ditmaal stond de wind niet bepaald in mijn voordeel, maar toch een resultaat waar ik content mee ben. Je kan tenslotte niet alleen maar goed presteren als de duiven over je huis heen komen. Je moet er ook proberen te staan als de wind een andere kant op blaast.